کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

روزنامه‌ها بررسی کردند؛

واکنش‌ها نمایندگان به توزیع بیانیه علیه رئیس‌جمهوری؛ بنی صدرسازی

21 آبان 1398 ساعت 9:29

رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس در خصوص هدفش از توزيع بيانيه عليه رئيس‌جمهور در صحن علني گفت: بايد با مردم شفاف رفتار کرد، همين آقايي که اعلام مي‌کند بايد حرف مردم را شنيد و از نقد استقبال مي‌کنيم، رفتار خودش و دولتش متناقض است.


سخنان روز یکشنبه حسن روحانی در جمع مردم یزد با واکنش‌های زیادی هم از سوی قوه قضائیه و هم از سوی تندروها مواجه شد. تندروها اما واکنش‌شان تهدید بود؛ هر‏چند آنها پیش از این بارها حسن روحانی را مورد شدیدترین نقدها و حملات خود قرار داده‌اند. اما این بار حملات آنها با توزیع بیانیه(شب‌نامه) بی‌هویت در مجلس شورای اسلامی علیه روحانی شروع شد. در این بیانیه که بین نمایندگان توزیع شده بود رئیس‌جمهوری متهم به «تحریک مردم برای درگیر شدن با مخالفین خود» طی سخنرانی در یزد و همچنین متهم به «تقابل صریح و توهین‌آمیز با رهبر انقلاب» شده است. البته روز یکشنبه نیز برخی افراد تلاش کردند در سخنان رئیس‌جمهوری اخلال ایجاد کنند و اقدام خود را با شعار «این همه لشکر آمده؛ به عشق رهبر آمده» انجام دادند که خط انحرافی تقابل رهبری و رئیس‌جمهوری را مطرح می‌کرد. همچنین رئیس‌جمهوری روز یکشنبه مطالبی را در مورد مبارزه با فساد و شفافیت مطرح کرد و خواستار اقدام قاطع در این رابطه شد. با این حال توزیع بیانیه علیه حسن روحانی با واکنش‌های زیادی به‌خصوص از سوی نمایندگان روبه‌رو شد و حتی برخی معترض شدند که چرا هیئت‌رئیسه اجازه پخش آن را در صحن مجلس داده است.
منتشر‏کننده بیانیه کیست؟
علی‌اصغر یوسف‌نژاد یک عضو هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی گفته که بیانیه توزیع شده در صحن علنی مجلس علیه رئیس‏جمهوری متعلق به مجتبی ذوالنوری نماینده قم و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس است.
ذوالنوری متولد ملایر است و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، عضو فراکسیون ولایی مجلس، از اعضای جبهه پایداری و البته از حامیان جدی احمدی‌نژاد در انتخابات 84 و 88! او با سیاست‌های دولت از روز اول که نماینده مجلس نبود تا امروز که نماینده مجلس است مخالفت کرده است. با پیوستن ایران به سازمان FATF مخالف است، در طرح سوال از رئیس‌جمهوری پیشتاز بود و البته ادعای کذب او در مورد تابعیت مقامات و فرزندان‏شان در قبال برجام مورد استناد ترامپ قرار گرفت. مجتبی ذوالنور پس از خروج ترامپ از برجام، با شادمانی پشت تریبون رفت و با یک فندک خراب تلاش کرد برجام را آتش بزند. حالا هم با انتشار بیانیه علیه حسن روحانی سعی دارد مواضع رئیس‌جمهوری را در تقابل با رهبر انقلاب جلوه دهد و تلاش دارد فضای کشور را به سوی تشنج سوق دهد.
ذوالنوری: وظیفه من به زیرکشیدن رئیس‌جمهوری است
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، اما دیروز در دفاع از اقدام خود در جمع خبرنگاران گفته بیانیه‌‌اش علیه رئیس‌جمهوری تهدید نیست بلکه «اگر زورم برسد یقه رئیس‌جمهوری را می‌گیرم تا او را به اینجا بکشانم و دنبال این هستیم».
رئیس کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به اینکه آیا برگه‌ای که شما روی بیانیه منتشرشده امروز در مجلس گذاشته بودید مبنی بر اجرای ماده 606 قانون مجازات اسلامی، تهدید رئیس‌جمهوری محسوب می‌شود یا نه، گفته: تهدید نیست اما اگر من زورم برسد یقه رئیس‌جمهوری را می‌گیرم تا ایشان را به اینجا بکشانم و دنبال این هستیم. از آقای روحانی شکایت خواهیم کرد و از قوه قضاییه خواهیم خواست که بر اساس ماده 606 ایشان را مجازات کند. قانون مجازات اسلامی برای پابرهنگان و آفتابه‌دزدان است؟
او با بیان اینکه صحبت‌های روحانی، لحن، فرافکنی و وحدت‌شکنی بنی‌صدر را زنده می‌کرد، ادامه داده: البته یک تفاوت داشت و آن اینکه پایه صحبت‌های بنی‌صدر منافقین و ضدانقلاب‌ها بودند که تا بنی‌صدر گفت چماق‌داران را از دانشگاه بیرون کنید آنها‏ دستور حمله را اجرا کردند، اما سخنان روحانی در دارالمومنین یزد بود. او سعی کرد مردم را به جان هم بیندازد، اما مردم فهیم و بصیر یزد توطئه او را عقیم گذاشتند. مخصوصاً وقتی روحانی گفت شعار اقتصادی مال عده قلیلی است که خواست آمریکا از حنجره‌شان بیرون می‌آید و نگذارید! نگذارید یعنی چه؟ یعنی حمله کنید! او دیروز می‌خواست حادثه 14 اسفند را ایجاد کند اما نیرو در صحنه نداشت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: وظیفه من به زیر کشیدن آقای رئیس‌جمهوری است که آنقدر پدر مردم را از نظر اقتصاد درنیاورد.
اما حسن روحانی در دیدار با مردم یزد چه گفته بود که اینگونه صدای تندروها را درآورده و اقدام به توزیع بیانیه کردند؟
روحانی در سخنرانی روز یکشنبه خود در جمع مردم یزد، گفت: «یک عده از افرادی که کمی بداخلاق هستند در طول ماه‌های گذشته در برخی از روزنامه‌ها چنین نوشته‌اند که این دولت در سال ۹۷ و با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۱۸ میلیارد دلار را به باد داده است در این راستا به رئیس بانک مرکزی دستور دادم تا تمام پول‌هایی که در سال گذشته در ۶ ماه اول پرداخت کرده را فهرست و اعلام کند و در این زمینه اخیرا نامه آن را به من داده است و از ایشان خواستم که این نامه را منتشر کند.»
در همین راستا روز گذشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، امروز بر اساس دستور رئیس‌جمهوری درخصوص عملکرد تامین ارز بابت واردات کالاهای مورد نیاز کشور و همچنین وضعیت رفع تعهدات ارزی واردکنندگان در ۵ ماهه اول سال ۱۳۹۷، گزارشی را ارائه کرد.
میزان ارز تامین شده برای واردکنندگان توسط بانک‌های عامل بنا به ثبت سفارش‌های صورت گرفته توسط وزارتخانه‌های «صنعت، معدن و تجارت»، «جهاد کشاورزی» و «بهداشت درمان و آموزش پزشکی» در دوره یادشده معادل ۱۹.۳میلیارد دلار با نرخ بانکی (به ازاء هر دلار ۴۲۰۰۰ ریال) بوده است.
از این مبلغ معادل ۱۷.۳میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی به بانک‌های عامل فروخته شده و معادل ۲ میلیارد دلار از محل ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تامین شده است.
معادل ۷.۳ میلیارد دلار از تامین ارز انجام شده توسط این بانک بابت واردات کالاهای اساسی، ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.
به گزارش بانک مرکزی، معادل ۱۷.۸ میلیارد دلار، رفع تعهد صورت گرفته که بر مبنای اسناد ثبت شده در سامانه یادشده به معنای واردات کالا و انجام خدمات مربوط است.
معادل ۱.۲ میلیارد دلار پروندهای مربوط به واردکنندگان توسط بانک‌های عامل براساس ضوابط و مقررات، به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده که تحت رسیدگی آن سازمان قرار دارند.
علیرضا رحیمی، عضو هئیت ‏رئیسه مجلس و نماینده مردم تهران، روز گذشته در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: توزیع بیانیه بی‌هویت علیه رئیس‌جمهوری در صحن مجلس اعتراض شدید نمایندگان در تخلف از مصوبه هیئت‏رئیسه مجلس (مشخص بودن تهیه ‏کننده هر بیانیه) را در پی داشت. مخالفین دولت مطالبه شفافیت توسط رئیس‌جمهوری را تقابل با رهبری عنوان کردند!! موضوع را در اولین جلسه هیئت‏رئیسه مطرح خواهیم کرد. همچنین بهروز نعمتی عضو هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی توزیع بیانیه علیه رئیس‌جمهوری در مجلس را مصداق تفرقه‌افکنی عنوان کرد.
نعمتی در گفت‌وگو با «ایسنا» گفت: توزیع چنین بیانیه‌ای علیه رئیس‌جمهوری آن هم در هفته وحدت نوعی تفرقه‌افکنی است. رئیس‌جمهوری از مبارزه با فساد سخن گفته همچنان که رئیس قوه قضاییه هم براین موضوع تاکید دارند. آنچه من در جریان هستم این است که مواردی که آقای روحانی گفته حتما توسط دستگاه‌های ذی‏ربط به قوه قضائیه منعکس شده و قاعدتا کسی نباید از طرح این مسائل ناراحت شود.
این عضو هیئت‏رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که احتمالا رئیس‌جمهوری پا روی دم بعضی‌ها گذاشته یادآور شد: این‌که بیانیه‌ای بدهند که یک طرف بیانات رهبری و طرف دیگر حرف‌های رئیس‌جمهوری باشد و این چنین ربط بدهند که این حرف‌ها در مغایرت با یکدیگر است اقدامی تفرقه‌افکنانه است. رئیس‌جمهوری بارها گفته که رهبری در راس هرم مدیریت کشور است.
اما پروانه سلحشوری معترض تکثیر و پخش بیانیه از سوی هیئت‏رئیسه علیه رئیس‌جمهوری است است و می‌گوید چرا هیئت‏رئیسه مجلس بیانیه علیه روحانی را تکثیر و پخش کرد؟
این عضو فراکسیون امید مجلس می‌گوید: چرا هیئت‏رئیسه مجلس شورای اسلامی باید چنین بیانیه‌‏هایی با محتوای تقابلی بین دولت و رهبری را تکثیر و پخش کند؟ امروز روی میز همه ما بیانیه‌‌ای کاغذی همراه با تفسیر صحبت‌های رئیس‌جمهوری در یزد گذاشته شده بود که محتوایی تقابلی بین آقای روحانی و رهبری داشت.
سلحشوری به «ایرنا پلاش» گفته: نویسنده نامعلوم بود، درصورتی‏که بیانیه‌‌هایی که در مجلس منتشر می‌‌شود باید اسم و مشخصات داشته باشد. اما بالاخره این بیانیه توسط هیئت‏رئیسه تکثیر شده بود. همچنین کسی که این کار را کرده بود باید اسمش را بنویسد. اما چرا هیئت‏رئیسه مجلس باید چنین چیزهایی را پخش کند؟ این بیانیه باید از سوی هیئت‏رئیسه منتشر شده باشد، زیرا اینجا مجلس است و نمی‌‌توان شب‌‌نامه پخش کرد و ما برای انتشار بیانیه‌ها باید ابتدا از هیئت‏رئیسه اجازه بگیریم و از سوی آنان محتوا چاپ شود.

بنی‌صدر سازی روحانی از سوی منتقدان
اخيرا محمود صادقي که درباره تضعيف مجلس سخن به ميان کشيده مي‌شود، به سخن دبير شوراي نگهبان اشاره مي‌کند که در جايي اظهار کرده بود «برخي نمايندگان مجلس فرق شخص حقيقي و شخص حقوقي را نمي‌دانند». در سمت ديگر غلامعلي جعفرزاده ايمن‌آبادي با قيد قسم حضرت عباس گفته است که وقتي روح‌ا... زم دستگير شد، برخي نماينده‌ها از او پرسيده بودند زم کيست؟ باور کردني نيست اما اتفاق افتاده است. حالا اگر چنين باشد، اگر برخي نماينده‌ها تفاوت شخصيت حقيقي و حقوقي را نمي‌دانند و يا برخي ديگر روح‌ا... زم را نمي‌شناسند، آيا خيلي عجيب است که نماينده‌اي چنان در جريان سياسي خود ذوب شده باشد که فرقي بين منافع ملي و منافع جرياني را درنيابد؟ تفاوت اينها را متوجه نشود؟ اگر چنين است، آيا برعهده داشتن رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس تفاوتي پديد مي‌آورد؟ نماينده‌اي که حتي يکبار آيين‌نامه داخلي مجلس را نخوانده يا آن را نياموخته، مي‌تواند بگويد: «من وظيفه دارم رئيس‌جمهور را پايين بکشم».
در لانه مور، شبنمي طوفان است!
حسن روحاني در اجتماع مردم يزد به مواردي اشاره کرد و همين اشاره‌ها موجب شد، مخالفان دولت با جزميتي باور نکردني، دست به تخريب دولت بزنند و تلاش کردند سخنان روحاني را که از قضا به اشاره گفته شده بود، از اثر بيندازند. مخالفان دولت در يک تقسيم کار هماهنگ به دو جانب رفتند، گروهي در خبرگزاري‌هاي دلواپس به کاستن از انرژي سخنان روحاني اهتمام کردند و گروهي ديگر که در عداد برخي سياست‌ورزان قرار مي‌گيرند، در حمله مستقيم به خود روحاني با هم مسابقه گذاشتند و همه اينها در حالي است که روحاني در سخنانش به هيچ نهاد، ارگان و يا شخصي اشاره مستقيم نکرده و تنها گفته بود که پرونده‌هايي وجود دارد و از قوه قضائيه درخواست کرده بود رسيدگي به اين پرونده‌ها را شتاب بخشد. اما به اعتبار اينکه ضمير مبهم در سخنان روحاني به نقطه هدف اشاره مي‌کند، عده‌اي سراسيمه وارد کارزار شدند و متوجه نبودند قسمتي از حرف روحاني مربوط به زمان گذشته است، اتفاق افتاده و دو ميليارد دلار توسط آمريکا از سرمايه‌هاي اين کشور از دست رفته است و هيچ کس نمي‌تواند بگويد چنين نبوده و يا دولت‌هاي نهم و دهم اهمال کاري نکرده و حتي براي آن پرونده هم تشکيل شده است. اين افراد در حالي با تمام توان در برابر دولت ايستاده‌اند که در هشت سال دولت عدالت‌محور نزديک به دلواپسان، شاهد چه موارد تلخي بوديم که گم شدن دکل‌هاي نفتي و حيف و ميل درآمدهاي کشور (که معاون اول هم به آن اشاره‌اي ضمني داشت)، تنها بخش کوچکي از ابهامات آن دوره است. جالب اينکه اين افراد در آن دوره سکوت کرده بودند و بعد از پايان دولت‌ مهرورزي خود را به نشنيدن هم زده بودند و حالا که روحاني به چند پرونده و ابهام اقتصادي اشاره مي‌کند، چنين برآشفته شده‌اند. نکته جالب در اين ميان اين است که اين دلواپسان توجه ندارند که روحاني که امروز در مسند رياست جمهوري قرار گرفته، سال‌هاي متمادي در جايگاه‌هاي حساس کشور بوده و برابر قرار دادن سخنراني روحاني در يزد با ماجراي 14 اسفند دوران بني‌صدر چقدر بي‌پايه و بي‌معناست. اين افراد متوجه نيستند که برابر قرار دادن شرايط امروز با روزهاي پرتب‌وتاب بعد از انقلاب و جنگ، منطقا ممکن نيست.
آتش‌بازي چند منتقد
اينها به کنار، آقاي مجتبي ذوالنوري گويي از فرط هيجان متوجه نبوده که گفتن اينکه من وظيفه دارم رئيس‌جمهور را پايين بکشم، چقدر بي‌ربط است. ذوالنوري به عنوان رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس قبلا هم کارهايي انجام داده که احتمالا بعد از پايان دوره مجلس دهم نمي‌تواند به آنها افتخار کند. براي مثال وقتي آمريکا از برجام بيرون رفت و توافق بين‌المللي را با دشواري روبه‌رو کرد، ذوالنوري و برخي نماينده‌ها که مثل او فکر مي‌کنند، متوجه نبودند که برجام در چه سطحي از حاکميت سياسي قرار گرفته و بود و نبود آن به اظهار نظر هيچ کس نيست و منوط به استراتژي و مسائل راهبردي کشور است. نکته جالب اينکه از زماني که آمريکا از برجام خارج شده، ايران و کشورهاي ديگر همچنان در اين توافق مانده‌اند. فهميدن آن چندان سخت نيست که بود و نبود برجام چه تفاوتي در سياست خارجه کشور ايجاد مي‌کند. پيش کشيدن برجام و يادي از آتش‌بازي چند دلواپس در معيت ذوالنوري از آن جهت بود که يادآوري شود، نماينده‌هاي مجلس بايد از چه ويژگي‌هايي برخوردار باشند. آنها هم بايد بدانند که تفاوت شخصيت حقوقي و حقيقي در چيست، هم بايد اخبار را دنبال کنند و بدانند چه اتفاقي در اين کشور مي‌افتد و مثلا روح‌ا...زم کيست و نبايد تنها به اتاق‌هاي تاريک بسنده کنند و هم بايد بدانند که آتش زدن چند کاغذ به عنوان برجام، آنهم برجامي که کشور هنوز رسما در ذيل آن فعاليت مي‌کند چه معنايي دارد که اين آخري البته کمي سخت است.
آقاي ذوالنوري، دقيقا کجايي؟
نماينده بايد از ميانگين فرهنگ عمومي بالاتر باشد. او بايد وزني از اخلاق را داشته باشد و بايد بداند که کجا منويات جرياني چشم‌هاي او را بسته است. در دوره‌اي که همين افراد در تلاش بودند دولت را مجبور به کناره‌گيري کنند، عالي‌ترين مقام کشور به تصريح گفت که دولت بايد تا انتهاي دوره کارش را انجام دهد و کسي نبايد از کنار رفتن دولت سخن بگويد. سوال روشن و ساده اين است که وقتي عالي‌ترين مقام کشور از ادامه کار دولت سخن مي‌گويد، چرا کسي مانند ذوالنوري که خود را مطيع رهبري مي‌داند، بايد بگويد که پايين کشيدن روحاني را وظيفه خود مي‌داند؟ يعني ذوالنوري و کساني مانند او نمي‌دانند ماجرا از چه قرار است يا خود به راه ديگري مي‌روند؟ اهميت اين سوال از آن روست که اين افراد هم خود را به هيچ جايي منتسب نکنند هم اينکه مردم دريابند که وقتي حرف از تسخير گلوگاه‌هاي مهم کشور است، وقتي سخن از بازگشت به دوران گم‌شدن دکل‌هاي نفتي و حيف‌وميل‌هاي ميلياردي است، دقيقا بايد به کدام زوايا توجه کنند. در واقع سخنان و رفتار ذوالنوري نشان مي‌دهد که براي رسيدن به گلوگاه‌هاي مهم کشور بايد بين شعارها و اعمال تفاوت روشن را ديد. کسي که بايد بنا به قرار داشتن در کسوت روحانيان، پاسدار حرمت لباسش باشد، چنين بي‌محابا اخلاق را زير پا مي‌گذارد، نمي‌توان به آساني ديگر حرف‌هايش را پذيرفت. ماجرا خيلي ساده است، آقاي ذوالنوري و چند نماينده تند ديگر در مجلس حضور دارند اماگاهي ابتداييات کار نمايندگي را در نظر نمي‌گيرند. آنها مي‌توانند در کشاکش‌هاي سياسي براي رسيدن به اهداف خود تلاش کنند اما فرق است بين اينکه براي رسيدن به اهداف سياسي تلاش کنند يا آن را وظيفه خود بدانند. همين وظيفه دانستن است که تبديل به ضربه به دولت برآمده از راي مردم مي‌شود. همين وظيفه دانستن است که فلان رسانه به خيال خود با روي آنتن بردن مسير نفتکش ايران به دولتي ضربه مي‌زند که بايد تحريم‌ها را دور بزند و نفت را بفروشد. همين وظيفه دانستن است که هر سخني درباره بابک زنجاني و پول‌هاي ديگر از دست رفته کشور را برمي‌آشوبد و سرانجام همين نگاه است که ذوالنوري را وامي‌دارد به سياق دوران قبل از انقلاب شعارهايش را پرينت بگيرد و به شکل شبنامه در مجلس پخش کند.
بني‌صدرسازي دلواپسانه!
رئيس کميسيون امنيت ملي مجلس درخصوص هدفش از توزيع بيانيه عليه رئيس‌جمهور در صحن علني گفت: بايد با مردم شفاف رفتار کرد، همين آقايي که اعلام مي‌کند بايد حرف مردم را شنيد و از نقد استقبال مي‌کنيم، رفتار خودش و دولتش متناقض است.
اعتمادآنلاين نوشت، حجت‌الاسلام مجتبي ذوالنوري گفت: اين متن را تهيه کردم و بردم که تکثير کنند اما گفتند اگر بخواهد تکثير شود بايد يکي از اعضاي هيات‌رئيسه دستور بدهد که تکثير شود. متن را پيش آقاي يوسف‌نژاد بردم و گفتم براي تکثير شما بايد امضا کنيد، ايشان هم امضا کردند و چيزي هم به من نگفتند. در اينجا من پاسخگو نيستم. وي در اين مورد که برگه‌اي که شما روي اين بيانيه مبني بر اجراي ماده 606 قانون مجازات اسلام گذاشته بوديد، تهديد رئيس‌جمهور محسوب مي‌شود گفت: تهديد نيست اما اگر من زورم برسد يقه رئيس‌جمهور را مي‌گيرم تا اينجا ايشان را برسانم و دنبال اين هستيم. از آقاي روحاني شکايت خواهيم کرد و از قوه قضائيه خواهيم خواست که بر اساس ماده 606 ايشان را مجازات کند. رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاکيد کرد: وظيفه من به زير کشيدن آقاي رئيس‌جمهور است. اين نماينده مجلس در خصوص چرايي درخواست اعمال ماده 606 قانون مجازات اسلامي در مورد رئيس‌جمهور، گفت: آقاي روحاني مي‌خواست مردم يزد را به جان هم بيندازد، چون من در حادثه 14 اسفند و ماجراي بني‌صدر حضور داشتم، جو سخنراني روحاني و حرف‌هايش برايم تداعي‌گر بني‌صدر و 14 اسفند بود...


کد مطلب: 414663

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/414663/واکنش-ها-نمایندگان-توزیع-بیانیه-علیه-رئیس-جمهوری-بنی-صدرسازی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1