تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۵۸
کد مطلب : ۴۱۱۸۳۵
بهداشت|
تب کریمه کنگو در کمین است
۰
کبنا ؛با توجه در پیش بودن عید قربان کارشناسان بهداشتی میگویند که شهروندان دام موردنیاز خود را از میادین مجاز عرضه دام که مورد تائید دامپزشکی است، خریداری کنند.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان زنجان افزود: با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابلانتقال بین انسان و حیوان تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاهزخم و را به شهروندان ارائه کرده است.
حسین معصومی افزود: بر این اساس به شهروندان توصیه میشود قبل از خرید دام با کارشناسان دامپزشکی مستقر در میادین دام مشورت کرده و علاوه بر آن از ذبح دام در معابر عمومی خودداری کنند.
وی اظهار داشت: توصیه میشود ذبح دام در کشتارگاه صنعتی انجامگرفته و در این میان، گوشت، جگر و سایر بافتهای دامی موردنیاز خود را از مراکز مورد تائید دامپزشکی تهیه کنید.
این کارشناس با تأکید بر اینکه هنگام تماس با دام و ذبح دام از وسایل حفاظتی مثل دستکش لاستیکی، ماسک، عینک محافظ چشم، روپوش و غیره استفاده شود، ادامه داد: هنگام پاک کردن و قطعهقطعه کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
وی یادآوری گرد: شهروندان به این مهم توجه داشته باشند که گوشت دام تازه ذبحشده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعهقطعه کنید و نکته دیگر اینکه از مصرف بافتهای دام (گوشت، جگر و ...) بهصورت خام یا نیمپز خودداری کنید.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان زنجان ادامه داد: در صورت وجود زخم یا خراش در دست، از ذبح دام، تماس با دام و قطعهقطعه کردن گوشت، خودداری کرده و یا از دستکش استفاده شود و در صورت تماس دست یا سایر قسمتهای بدن با خون و ترشحات دام، آن قسمت را بلافاصله با آب و صابون، شستشو داده شود.
وی اضافه کرد: هنگام تماس با دام از پوست خود در برابر گزش کنه محافظت کرده و در صورت گزش کنه از له کردن آن بر روی پوست خودداری و با استفاده از پنس، کنه را با دقت از پوست جدا کنید و در این میان محل ریخته شدن خون و سایر ترشحات دام را بهصورت کامل با استفاده از مواد شوینده و ضدعفونیکننده شستشو داده شود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان زنجان افزود: با توجه به فرارسیدن عید سعید قربان مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قابلانتقال بین انسان و حیوان تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاهزخم و را به شهروندان ارائه کرده است.
حسین معصومی افزود: بر این اساس به شهروندان توصیه میشود قبل از خرید دام با کارشناسان دامپزشکی مستقر در میادین دام مشورت کرده و علاوه بر آن از ذبح دام در معابر عمومی خودداری کنند.
وی اظهار داشت: توصیه میشود ذبح دام در کشتارگاه صنعتی انجامگرفته و در این میان، گوشت، جگر و سایر بافتهای دامی موردنیاز خود را از مراکز مورد تائید دامپزشکی تهیه کنید.
این کارشناس با تأکید بر اینکه هنگام تماس با دام و ذبح دام از وسایل حفاظتی مثل دستکش لاستیکی، ماسک، عینک محافظ چشم، روپوش و غیره استفاده شود، ادامه داد: هنگام پاک کردن و قطعهقطعه کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
وی یادآوری گرد: شهروندان به این مهم توجه داشته باشند که گوشت دام تازه ذبحشده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعهقطعه کنید و نکته دیگر اینکه از مصرف بافتهای دام (گوشت، جگر و ...) بهصورت خام یا نیمپز خودداری کنید.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان زنجان ادامه داد: در صورت وجود زخم یا خراش در دست، از ذبح دام، تماس با دام و قطعهقطعه کردن گوشت، خودداری کرده و یا از دستکش استفاده شود و در صورت تماس دست یا سایر قسمتهای بدن با خون و ترشحات دام، آن قسمت را بلافاصله با آب و صابون، شستشو داده شود.
وی اضافه کرد: هنگام تماس با دام از پوست خود در برابر گزش کنه محافظت کرده و در صورت گزش کنه از له کردن آن بر روی پوست خودداری و با استفاده از پنس، کنه را با دقت از پوست جدا کنید و در این میان محل ریخته شدن خون و سایر ترشحات دام را بهصورت کامل با استفاده از مواد شوینده و ضدعفونیکننده شستشو داده شود.