کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

توصیه‌های غذایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ویژه ماه مبارک رمضان:

معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد

19 ارديبهشت 1398 ساعت 16:34

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان توصیه‌های غذایی را مطرح کرد. ‌


 امام‌بخش قائدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان باید تنوع غذایی داشته و از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه غذایی خودداری کنید.
قایدی افزود: معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای خشن را ندارد لذا خوردن غذاهای سبک و سهل‌الهضم، کم حجم ، پرکالری و نرم مناسب تر است مثلا نبات داغ یا چای کم رنگ، خرما، لبنیات کم چرب با سوپ یا حلیم یا شله زرد یا فرنی مطلوب است، سفره افطار را با خرما، لبنیات کم چرب، نان و سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش و یا حلیم یا فرنی زینت ببخشید.
وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان مصرف زولبیا و بامیه رونق پیدا می‌کند، چون این محصولات حاوی روغن، نشاسته و قندهای ساده هستند، مصرف محدود آن ‌ها مطلوبتر است،  در اول افطار، آب سرد ننوشید زیرا ضمن ایجاد حالت ضعف، میل به نوشیدن آب را بیشتر کرده و موجب رقت شیره معده پر شدن حجمی از معده و مصرف کمتر غذای اصلی می‌شود.
قائدی افزود: در ماه مبارک رمضان برای تأمین نیاز بدن نوجوانان و کودکانی که در سن رشد هستند، وعده‌های غذای  افطار و شام را بصورت دو وعده مجزا کنید.
وی خاطرنشان کرد: پس از افطار در ماه مبارک رمضان، شام را پرچرب یا شیرین مصرف ننمایید  در ماه مبارک رمضان، در وعده شام یا سحری از مصرف دوغ و نوشابه‌های گازدار خودداری کنید زیرا گاز آن ضمن تحریک معده، موجب اشغال حجمی از معده شده و سبب مصرف کمتر غذای اصلی می‌شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد:  در ماه مبارک رمضان  برای تأمین املاح و ویتامین‌ها، مصرف سالاد ، سبزی و ماست را از یاد نبرید در ماه مبارک رمضان با مصرف انواع میوه تازه یا خشک یا آبمیوه طبیعی و خانگی در فاصله زمانی بین افطار و شام یا شام و سحری، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید.
 وی افزود:در ماه مبارک رمضان به منظور جلوگیری از یبوست که بدلیل کم شدن مصرف آب بروز می‌کنید؛ از سبزیجات پخته و خام، خورش‌های آلو و کرفس و میوه ها استفاده کنید در ماه مبارک رمضان، بیدار نشدن برای سحری، کاملا اشتباه است و در طولانی مدت روز  سبب بروز ضعف وبی حالی روزه‌دار می‌شود.
قائدی خاطرنشان کرد:  در ماه رمضان افرادی که سحری نمی‌خورند از ساعت 11 روز بعد؛ کم کم دچار افت کاری و گاه سرگیجه  افت قند خون، سردرد و حتی افت فشار خون می شوند، در سحرهای ماه رمضان سعی کنید غذای مختصر مصرف نموده ، از مصرف دوغ گازدار و نوشابه‌های گازدار  بپرهیزید زیرا می‌تواند موجب برگشت غذا و ابطال روزه شود.
وی بیان داشت: مهمترین منبع سوخت و انرژی برای فعالیت مغز، گلوکز است که در نان، برنج  و ماکارونی به مقدار کافی وجود دارد در ماه رمضان برای کاهش بوی بد دهان اولاً دندان‌ها را مرتب مسواک  زده ثانیاً از گیاهان و میوه جات مانند هلو ، هل، انجیر، به ، برگ ترب ، دارچین و اسفناج استفاده کنید.
وی در آخر توصیه به ورزشکاران گفت: در ماه مبارک رمضان بهتر است تمرینات ورزشی سبک تر باشد زیرا درحین ورزش بدن نمک و آب  زیادی  را از دست می‌دهد که در ورزش‌های شدید منجر به ضعف شدید روزه دار می‌شود.


کد مطلب: 409508

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/409508/معده-خالی-هنگام-افطار-تحمل-غذای-خشن-ندارد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1