کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جزئیات طرح « معامله قرن» لو رفت حماس خلع سلاح شود! اعراب از قدس بروند و...!

«معامله قرن» محکوم به شکست است

19 ارديبهشت 1398 ساعت 9:49

این خطرناک‌ترین گزاره ممکن است.» در ادامه این یادداشت آمده است، اگر «معامله قرن» رئیس‌جمهور آمریکا به‌رغم خشونت‌های اخیر در غزه و طبق وعده قبلی در هفته‌های آینده ارائه شود، احتمالا چیز کاملا متفاوتی خواهد بود؛ مرثیه‌ای بر راهکار دو کشوری.


با وجود آنکه هنوز مفاد رسمی معامله قرن مشخص نشده اما صهیونیست‌ها حدود یک ماه زودتر از موعد اعلام شده مفاد این معامله را در رسانه‌ها علنی کرده‌اند. به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به دنبال نوعی حساسیت‌سنجی از سوی کشورهای عربی و همچنین گروه‌های مقاومت است. چرا که با مطرح کردن این بندها پیش از اعلام رسمی به نوعی واکنش ها سنجیده خواهد شد. البته نباید از نظر دور داشت که پیروزی قاطع مقاومت فلسطین در جنگ دو روزه و وادار کردن تل‌آویو به قبول آتش‌بس نشان داد که هیچ طرحی در شرایط کنونی که بر خلاف مصالح فلسطین باشد شانس چندانی برای موفقیت خواهد داشت. زمانی که مقاومت فلسطین در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی 700 موشک به اراضی اشغالی شلیک کرده قطعا در برابر معامله قرن دریایی از موشک را به سمت سرزمین‌های اشغالی روانه خواهد کرد. بنابراین برخی کارشناسان معتقدند «معامله قرن» تنها یک طرح خیالی است و امکان عملی شدن ندارد.
حالا روزنامه صهیونیستی «اسرائیل‌هیوم» نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده که به بندهایی از این طرح دست یافته است:
-توافقی سه‌جانبه میان «اسرائیل»، سازمان آزادیبخش فلسطین و حماس امضا شده و دولت فلسطینی جدیدی به نام «کشور جدید» در اراضی کرانه باختری و نوار غزه بدون شهرک‌های یهودی (صهیونیستی) ایجاد می‌شود.
-تجمع‌های شهرک‌سازی مانند گذشته به دست اسرائیل باقی خواهد ماند، شهرک‌های جدا افتاده به آنها ملحق خواهند شد و مساحت تجمع‌های شهرک‌سازی گسترش می‌یابد تا به شهرک‌های جدا افتاده برسند.
- قدس تقسیم نخواهد شد و میان اسرائیل و فلسطین جدید مشترک خواهد بود، ساکنان عربی (فلسطینی‌ها) انتقال پیدا می‌کنند تا جزء اهالی فلسطین جدید شوند. شهرداری قدس (زیر نظر رژیم صهیونیستی)، یکپارچه و مسئول تمام اراضی قدس به استثنای بخش آموزش خواهد شد، بخش آموزش به عهده فلسطین جدید است. فلسطین جدید به شهرداری قدس مالیات ویژه املاک و آب پرداخت خواهد کرد. به یهودیان اجازه خرید منازل عربی داده و به عرب‌ها (فلسطینی‌ها) اجازه خرید منازل یهودی داده نمی‌شود؛‌ مناطق اضافی دیگری به قدس منضم نمی‌شود و اماکن مقدس مانند امروز باقی خواند ماند.
- مصر اراضی جدیدی با هدف ساخت فرودگاه، کارخانه، تبادل تجاری و زراعی به فلسطین می‌دهد و فلسطینی‌ها اجازه سکونت در این مناطق را ندارند.
- فلسطین جدید حق داشتن ارتش و سلاح ندارد و تنها می‌تواند پلیس مسلح داشته باشد. توافقی میان اسرائیل و فلسطین جدید بسته می‌شود تا بر اساس آن اسرائیل دفاع از فلسطین جدید در برابر هر تهاجم خارجی را بر عهده بگیرد به این شرط که فلسطین جدید هزینه این حمایت را بپردازد. اسرائیل و کشورهای عربی درباره هزینه‌ای که عرب‌ها باید به ارتش اسرائیل به عنوان هزینه حمایت بپردازند، مذاکره می‌کنند.
- حماس تمام سلاحش را تحویل می‌دهد و این موضوع حتی شامل سلاح فردی و شخصی رهبر حماس نیز می‌شود که باید به مصر تحویل داده شود.
 - در صورتی که حماس و ساف، معامله قرن را نپذیرند آمریکا تمام حمایت مالی خود از فلسطینی‌ها را قطع خواهد کرد و تلاش می‌کند تا جلوی کمک هر کشور دیگری به فلسطینی‌ها را بگیرد.
- اگر سازمان آزادیبخش فلسطین با شروط این توافق موافقت کند اما حماس و جهاد اسلامی موافقت نکنند این دو سازمان مسئولیت امر را بر عهده خواهند داشت و در هر مقابله نظامی میان اسرائیل و حماس، آمریکا از اسرائیل برای آسیب زدن به شخص رهبران حماس و جهاد اسلامی حمایت خواهد کرد زیرا آمریکا نمی‌پذیرد که ده‌ها نفر درباره سرنوشت میلیون‌ها نفر تصمیم‌گیری کنند.
البته این بندهایی که روزنامه صهیونیستی ادعا کرده مربوط به معامله قرن است از قبل محکوم به شکست خواهد بود. چرا که پیروزی قاطع مقاومت فلسطین در جریان جنگ اخیر غزه نشان داد که بازدارندگی در فلسطین نهادینه شده و بنابر گفته عبدالباری عطوان نویسنده برجسته جهان عرب دوران بزن در رو گذشته است و اسرائیل از این به بعد اقدامات خود را با توجه به این واقعیت طراحی خواهد کرد.
تراوش های ذهن آشفته ترامپ
روزنامه خراسان نیز در این باره نوشت: روزنامه عبری زبان «اسرائیل هیوم» با استناد به یک سند درز پیدا کرده از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، جزئیات کامل طرح صلح آمریکا برای فلسطین و اسرائیل موسوم به «معامله قرن» را فاش کرد.جزئیاتی یک طرفه که عملا نمی توان آن رامعامله و بده بستان دانست.این  معامله یک طرفه  خواستار  خلع سلاح و انحلال شاخه های نظامی گروه های فلسطینی و واگذاری  تمام شهرک های ساخته شده در کرانه باختری به اسرائیل شده و در ابتکاری خلاقانه در آن ایجاد یک پل معلق برای وصل کردن کرانه باختری و نوار غزه آن هم تحت حفاظت نیروهای اسرائیلی در نظر گرفته شده است. اگرچه این گزارش که  از سوی روزنامه دست راستی اسرائیل هیوم  یک روز پس از تن دادن نتانیاهو به توافق با حماس منتشر می شود،  از سوی  هیچ منبع رسمی  تایید نشده است  اما گزارش های قبلی برخی رسانه ها،  مواردی مشابه را روایت کرده بود.
در این گزارش آمده است:
۱ـ توافق: توافق نامه سه جانبه‌ای میان رژیم صهیونیستی،‌ سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) و جنبش حماس امضا خواهد شد که طبق آن کشور فلسطین با عنوان «فلسطین جدید» در اراضی کرانه باختری و نوار غزه تشکیل و شهرک‌های این مناطق نیز به اسرائیل داده می شود.
۲ـ تخلیه زمین: کانون‌های شهرک سازی‌ که یکی از نقاط جدی مورد اختلاف بوده، کماکان تحت تسلط اسرائیل باقی خواهند ماند و شهرک‌های جدا افتاده نیز به آن ها ملحق خواهند شد و مساحت کانون‌های شهرکی تا رسیدن به شهرک‌های جداافتاده گسترش خواهد یافت.
۳ـ قدس: طبق این سند قدس تقسیم نخواهد شد و میان رژیم صهیونیستی و کشور فلسطین جدید مشترک می‌ماند. ساکنان عرب از این شهر منتقل می شوند تا جزو اهالی فلسطین جدید شوند. طبق این بند، به یهودیان و اعراب نیز اجازه داده نخواهد شد که خانه همدیگر را خریداری کنند و مناطق اضافی به قدس ملحق نخواهد شد تا اماکن مقدس به همین شکل امروزی خود باقی بماند.
۴ـ غزه: مصر با هدف ایجاد کارخانه، فرودگاه و اماکنی برای مبادلات تجاری و کشاورزی، اراضی را به فلسطین می‌دهد اما به فلسطینیان اجازه داده نخواهد شد تا در این اراضی ساکن شوند. یک اتوبان روی پلی معلق ! نیز بین غزه و کرانه باختری احداث خواهد شد.پل معلق با ارتفاع ۳۰ متر از سطح زمین احداث می شود و کرانه باختری و نوار غزه را به هم وصل می‌کند و ماموریت احداث آن به شرکتی از چین داده می‌شود.
۵ـ کشورهای تأیید کننده و حامی: روزنامه اسرائیل هیوم مدعی شده است که آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای کمک به اجرای این توافق نامه و حمایت اقتصادی آن موافقت کرده‌اند. 6ـ درصد مشارکت میان کشورهای حامی: درصد مشارکت میان کشورهای حامی از این قرار است؛ کشورهای تولید کننده نفت حوزه خلیج فارس ۷۰ درصد، آمریکا ۲۰ درصد، اتحادیه اروپا ۱۰ درصد.
۷ـ ارتش: طبق این طرح به فلسطین جدید اجازه داده نخواهد شد که ارتش و سلاح قوی در اختیار داشته باشد و تنها سلاحی که می‌تواند داشته باشد سلاح پلیس است. توافق نامه‌ای در این باره میان رژیم صهیونیستی و فلسطین امضا خواهد شد که طبق آن اسرائیل از فلسطین جدید در مقابل هرگونه تجاوز خارجی دفاع می‌کند اما این دفاع مشروط به پرداخت هزینه آن به این رژیم است.
8- جدول زمانی و مراحل اجرا: هنگام امضای این توافق نامه، حماس به طور کامل خلع سلاح و تسلیحات آن به مصر تحویل خواهد شد. مرزهای نوار غزه برای تجارت جهانی باز و همچنین ارتباط بازار غزه با کرانه باختری برقرار می‌شود. یک سال پس از امضای توافق، انتخابات دموکراتیک در کشور فلسطین جدید برگزار می شود. یک سال پس از برگزاری انتخابات، تمامی اسیران به شکل تدریجی و در مدت سه سال آزاد خواهند شد. در طول پنج سال، بندر دریایی و فرودگاهی برای فلسطین جدید احداث خواهد شد و تا آن زمان، فلسطینی‌ها از فرودگاه‌ها و بنادر اسرائیل استفاده خواهند کرد. مرزهای میان فلسطین جدید و سرزمین‌های اشغالی برای عبور و مرور شهروندان و کالاها باز خواهند ماند.
۹ـ منطقه غور اردن: وادی اردن همانند امروز در دست اسرائیل باقی خواهد ماند.
ویلیام برنز: «معامله قرن» محکوم به شکست است
تراوش های ذهن آشفته ترامپ در تنظیم توافقی کاملا یک طرفه به نفع رژیم صهیونیستی در حالی است که «ویلیام جی‌. برنز» رئیس اندیشکده کارنگی و معاون سابق وزیر خارجه در یادداشتی برای واشنگتن پست نوشت: «آن چه جسته گریخته از طرح جدید ترامپ و جرد کوشنر، داماد و مذاکره‌کننده اصلی آمریکا به دست آمده است، مجموعه‌ای از مفروضات و توهمات به شدت ناقص را نشان می‌دهد.خاورمیانه سرزمین گزینه‌های سیاسی بد برای ایالات متحده است اما تفاوتی میان گزینه‌های بد و انتخاب‌های بد وجود دارد و به نظر می‌رسد توهمات «معامله قرن» هدفمند و آگاهانه طراحی شده‌اند تا احیای امیدهای تشکیل دو کشور برای دو ملت را غیر ممکن سازند.
این خطرناک‌ترین گزاره ممکن است.» در ادامه این یادداشت آمده است، اگر «معامله قرن» رئیس‌جمهور آمریکا به‌رغم خشونت‌های اخیر در غزه و طبق وعده قبلی در هفته‌های آینده ارائه شود، احتمالا چیز کاملا متفاوتی خواهد بود؛ مرثیه‌ای بر راهکار دو کشوری.   


کد مطلب: 409495

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/409495/معامله-قرن-محکوم-شکست

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1