تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۵۵
کد مطلب : ۴۰۸۳۴۵
با نگاهی به وجود 245 امامزاده واجب التعظیم در کهگیلویه و بویراحمد بررسی شد

غفلت از گردشگری مذهبی در سرزمین امامزادگان (+ فیلم)

۰
غفلت از گردشگری مذهبی در سرزمین امامزادگان (+ فیلم)
کبنا ؛استان کهگیلویه و بویراحمد با ۲۴۵ امامزاده واجب التعظیم مورد توجه گردشگران و زائران، ظرفیت مناسبی برای معرفی در حوزه گردشگری مذهبی را دارد.
یکی از انواع صنعت گردشگری، گردشگری مذهبی می‌باشد، جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس در همه جای جهان هر ساله تعداد بسیاری از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند.
تاسیسات اقامتی و پذیرایی این نوع از گردشگری مانند مسافرخانه ها و زائرسراها با توجه به بافت اجتماعی، فرهنگی و عقیدتی گردشگران و جامعه میزبان دارای ویژگی های خاص خود است که در هر کشوری از تنوع بسیار بالایی برخوردار است.
صاحب نظران صنعت گردشگری بر این باورند که به لحاظ موقعیت فرهنگی ـ مذهبیِ خاص کشورمان در میان کشورهای دیگر، توریسم مذهبی جای رشد و توسعه بسیاری در کشور ما دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با 296 بقعه متبرکه ظرفیت‌ های زیادی برای معرفی این استان دارد.
استان با مساحت 16 هزار و 264 کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران واقع شده که از شمال به استان‌ های اصفهان و چهارمحال و بختیاری از شرق با فارس، از جنوب با فارس و بوشهر و از غرب با خوزستان همسایه است.
این استان دارای ظرفیت‌ های بالقوه‌ ای است که می‌ توان با به فعلیت درآوردن آن نهایت بهره را از آنها برد و در ایام و فصل گردشگری که خیل عظیمی از هموطنان به دلیل آب و هوای مساعد در فواصل مختلف به استان وارد می‌ شوند می‌ طلبد از تمامی ظرفیت‌ های استان در بخش گردشگری مذهبی استفاده کرد.
به گفته مسئولان اوقاف و امور خیریه استان از مجموع بقاع متبرکه 86 بقعه آن در حال بازسازی و مرمت است.
امامزاده بی‌ بی خاتونین (س) در سقاوه بویراحمد،امامزاده جعفر (ع) گچساران،امامزاده مختار (ع) بویراحمد، امامزاده علی (ع) چرام، امامزاده بی‌ بی حکیمه (س) گچساران،امامزاده سید محمد (ع) سی‌ سخت،امامزاده بی‌ بی‌ رشیده (س) چرام، امامزاده عبدالله (ع) امامزاده سید محمود(ع) قلعه رئیسی از آن جمله‌اند.
وجود بقاع متبرکه بسیار و معرفی آنها به عنوان قطب مذهبی و گردشگری در ایام مختلف سال خصوصا تعطیلات نوروزی می تواند علاوه بر معرفی این مکان های مقدس، فرصتی برای رونق گردشگری مذهبی در این استان چهارفصل باشد. بیشتر امامزادگان استان از نوادگان امامان چهارم، هفتم و نهم شیعیان هستند.
https://cdn.kebnanews.ir/images/docs/files/000408/nf00408345-1.mp4
حجت‌السلام سید نورالله جنتی پور مدیرکل اوقاف وامور خیریه کهگیلویه وبویراحمد در این باره می‌گوید: در حاشیه بازدید از امام‌زاده شاه مختار شهرستان بویراحمد در جمع خبرنگاران گفت: جاذبه‌های متنوع گردشگری و مذهبی باعث رونق  توسعه اقتصادی شهرهای استان کهگیلویه وبویراحمد شده که باید از همه ظرفیت‌ها برای توسعه امکانات رفاهی در بقاع متبرکه برای رفاه و آسایش مردم استفاده کرد.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه کهگیلویه وبویراحمد صنعت گردشگری را مهم ترین عامل توسعه پایدار استان چهارفصل و زیبای کهگیلویه و بویراحمد در آینده دانست و عنوان  کرد: این استان با داشتن ظرفیت‌های بی بدلیل درگردشگری مذهبی- تاریخی می‌تواند قطب جدید گردشگری در جنوب کشور باشد.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بقاع  متبرکه شاخص استان نقش مهمی در ترویج گردشگری در استان را دارند گفت: ایده گردشکری  مذهبی با استنباط انگیزش‌های گردشگر ایجاد می‌شود که این انگیزش‌ها تنها با وجود بقاع متبرکه حاصل می‌شود.
وی افزود: وجود امکانات رفاهی برای اقامت در بقاع متبرکه ، مراسم آیین‌های مذهبی ، تاریخ شکل‌گیری بقاع متبرکه، ، فرصت های خرید وسوغات، جاذبه های متنوع گردشگری مذهبی عمومی و غیره در یک  بقعه متبرکه می تواند بازدیدکنندگان را به مکان های متعدد جذب کند به ویژه هنگامی که جاذبه ی خاصی مانند  کرامات، دستیابی به آرامش روحی، معنوی و اجرای آیین‌های مختلف مذهبی در میان باشد.
 وی افزود: اعتقاد و باورهای مردم به امام زادگان باعث شده است گردشگران از کشورهای مختلف و مسافت‌های طولانی به سوی امام زاد‌ه‌هایی سفر کنند که در این میان گردشگران مذهبی، بیشتر به علت جاذبه های مذهبی و فرهنگی علاقمند به سفر به مکان های مذهبی در استان کهگیلویه بویراحمد می شوند.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان کهگیلویه وبویراحمد با بیان اینکه سالانه هزاران نفر از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی شیعه نشین، صدها هزار نفر از اقصی نقاط کشور راهی بقعه ی متبرکه حضرت بی بی حکیمه (س)دختر بلافصل امام موسی کاظم(ع) در شهر گچساران می‌شوند، گفت:  این حجم از گردشگر معادل ایجاد صدها فرصت برای اشتغال زایی وکسب درآمد است.
جنتی‌پور، صنعت گردشگری را صنعتی پردرآمد و فرصت بی بدیلی در هر منطقه برای ایجاد اشتغال و درآمد زایی توصیف کرد و اظهار داشت: وجود بقاع متبرکه شاخص در کهگیلویه وبویراحمد  باعث رونق و توسعه ی اقتصادی شهرهای استان گردیده است.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان خاطرنشان کرد: خدمات رفاهی ،فرهنگی  ومذهبی که در بقاع متبرکه به زائران وگردشگران ارائه می شود از تنوع بیشتری برخوردار شده است، به گونه ای که از خدمات صرفاً تغذیه ای (سوپر مارکت ها، اغذیه فروشی ها و...) به ارئه خدمات و کالاهای مذهبی و فرهنگی در قالب غرفه های فرهنگی ، مذهبی نیز می‌پردازند.
این مسوول با بیان اینکه ایجاد اشتغال با وجود فرصت‌های بی بدیل  حضور گردشگران در بقاع متبرکه را در عصر کنونی بسیار مهم دانست و گفت: امروزه صنعت گردشگری از صنایع پردرآمد جهان است که باید برنامه‌ریزی لازم را برای ایجاد زیرساخت‌های توسعه این صنعت در بقاع متبرکه فراهم آورد.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه کهگیلویه وبویراحمد ، وجود بیش از 225 بقعه متبرکه تاریخی ،مذهبی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد و وجود حرم مطهر حضرت بی بی حکیمه(س) دختر امام هفتم شیعیان در شهرستان گچساران را  فرصتی بی بدیل و استثنایی برای توسعه گردشگری مذهبی در استان  عنوان کرد.
وی با بیان اینکه به مقوله مهم گردشگری باید از زوایای مختلف نگاه کرد گفت: اول باید زیر ساخت های لازم برای امر گرشگری ایجاد کرد که با توجه به نوع وظیفه وکارکرد مسئولیت متولیان امر گردشگری، همت زیادی را در این زمینه می طلبد تا از بسترهای لازمه رفاهی و تفریحی برخوردار باشیم.
جنتی‌پور افزود: در بعد دیگر مقوله گردشگری باید با انجام فعالیت های تبلیغاتی و جذب گرشگر و توانایی استفاده بهینه از گردشگر، با فرض وجود امکانات رفاهی– تفریحی در سطح استان کهگیلویه وبویراحمد و وجود پتانسیل های ناب در اکوتوریسم، گردشگری منابع انسانی، روستاها، گردشگری منابع تاریخی ومذهبی و...تلاش کنیم این استان را به قطب نخست گردشگری در کشور تبدیل کنیم.
وی یکی از محورهای توسعه استان کهگیلویه وبویراحمد را بخش گردشگری دانست وگفت: در کنار اماکن زیارتی وتفریحی ایجاد کمپینگ های گردشگری، نمایشگاه های بزرگ فرهنگی و رفاهی، جشنواره های مختلف فرهنگی- اجتماعی و ...  می تواند  توسعه  و رونق گردشگری در استان را به شکل واقعی معنا ببخشد.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان کهگیلویه وبویراحمد با  انتقاد از برخی نارسایی ها در استفاده بهینه از ظرفیتهای گردشگری در استان گفت: در استانی که نه صنعتی است  و نه به شکل واقعی توسعه یافته است دست اندرکاران ومسئولان استان باید آستین همت را برای رونق گردشگری بالا بزنند.
جنتی‌پور  یادآور شد: اگر نگاهی اجمالی به کشورهای همسایه  حوزه خلیج فارس در درآمد زایی از گردشگری، این صنعت بی‌دود و پاک، بیاندازیم متوجه خواهیم شد و افسوس خواهیم خورد که از این صنعت چه استفاده هایی می‌کنند.
وی افزود: خداوند متعال مواهب طبیعی و مذهبی را در اختیار ما قرار داده است و در یک استان انواع پتانسیل های گردشگری حاضر وآماده است که نباید دست روی دست بگذاریم بلکه باید نگاهی عالمانه به این صنعت داشته باشیم.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان افزود: در میان انواع گردشگری، گردشگری مذهبی نیز از پتانسل های کم نظیراستان کهگیلویه و بویراحمد در ایجاد اشتغال ثابت و توسعه پایدار استان است.
 جنتی پور بزرگترین مظهر تمدن شیعی در کهگیلویه و بویراحمد یعنی وجود آستانه مطهر  خواهر امام رضا(ع) در استان  را فرصتی کم نظیر برای  توسعه صنعت گردشگری مذهبی دانست و گفت:  برای معرفی این حرم مطهر که سالانه پذیرای میلیونها زائر از اقصی نقاط دنیا و ایران است تاکنون یک کنگره ملی که باید اذعان داشت به خوبی برگزار شد و دست مریزاد دارد، بسنده کرده ایم که کافی نیست و باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
وی با اشاره به اینکه کهگیلویه وبویراحمد استان ثروتمندی در امر گردشگری و صنعت توریسم است که  ثروت‌های آن  بکر و دست  نخورده  باقی مانده است  خاطرنشان کرد: فعال شدن رونق صنعت گردشگری به ویژه گردشگری مذهبی نیاز به همت مسئولان بخش دولتی  و خصوصی در توسعه و معرفی و تقویت این صنعت دارد تا در آینده‌ای نه چندان دور قطب نخست گردشگری مذهبی در جنوب کشور باشیم.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان کهگیلویه وبویراحمد در پایان از فعالیت های هئیت امناء حرم مطهر و عوامل اجرایی  امام زادگان در سراسر استان که در ایام نوروز و طرح آرامش بهاری بستر و فضا را برای زائران عزیز و گردشگران فراهم کرده  و فعالیت در خور توجهی داشته‌اند تقدیر و تشکر کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود امامزادگان واجب التعظیم پتانسیل بالایی در گردشگری مذهبی دارد که برنامه‌ریزی در این خصوص ضروری به نظر می‌رسد و مسوولان نباید از این ظرفیت غفلت بورزند.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
فایل های مرتبط
1