کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در پاسخ به مطالب کبنانیوز؛

برای مرد کلاه نمدی/ با اندکی انصاف درنگ کنیم/ ضرورت برخورد با تخلفات مالی/ درود بر رسانه‌های پیشرو در مبارزه با فساد

11 آذر 1397 ساعت 9:35

رسانه­‌ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه در باب فساد و سوءاستفاده می­بایست پرچمدار باشند و با رعایت اخلاق و انصاف کلیه شئون قضایا را لحاظ کنند و در جایی که فسادی اتفاق می­افتد، پیشرو در شفاف سازی و مبارزه باشند و هر آنجا که لازم باشد به واکاوی عوامل پرداخته و سهم هر کسی را مشخص نمایند.


مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.

فرهاد صبورزاده
نگارنده این سطور هیچگونه آشنایی و قرابتی با کارخانه­‌دار بزرگ ندارد و صرفاً از باب رعایت انصاف و عدالت در موضع گیری­های شخصی و احساس مسئولیت اجتماعی و مدنی در خصوص مسائل جامعه، ذکر نکاتی در این مورد را ضروری می­داند. اهالی محترم کبنانیوز می­دانند که نگارنده همواره از مخالفین و نقادان جدی عملکردهای سیاسی، انتخاباتی و منطقه­ ای بوده که این صنعت­دار در دایره آن بوده و از این رو انتقادات مهمی نیز به آنها دارد و سهل انگاری­ها و تخلفات آنها را شماتت می­ نماید و در جای خود برخورد دستگاه های مسئول را ضروری می­ داند. نگارنده بارها چوب نماینده حامی آنها و اذناب و مقربان قومی و منطقه­ای وی را خورده است، اما وجدان و انصاف را مانع از سکوت و نقل سویه دیگر مسائل مربوط به این قضیه می­داند.
این روزها برخی رسانه­ های محلی و به طور خاص سایت کبنا نیوز به اخبار و بیانیه­‌ها و سایر مسائل مربوط به بدهی‌­­ها و کوتاهی­‌های فرزند یکی از صنعت­داران معروف استان پرداخته است که ضرورت دارد در باب آن، جوانب امر مورد توجه قرار گیرد و ذکر نکاتی چند برای خود داوری و افکارسنجی را انعکاس دهد؛ در این باره با توجه به اینکه کلیه اخبار و مطالب کبنانیوز یکطرفه و از یک بعد بوده (100 درصد)، رسالت اخلاقی و رسانه­ای ایجاب می­کند که حداقل اندکی به بُعد دیگر این مسئله توجه نماید و حق بررسی و بحث در نگرش به جانب دیگر مسئله را بدهد تا در اذهان عمومی رسانه بی ­انصاف و غرض­دار قلمداد نشود؛
1-بعد هیجانی و پیش داوری ما ایرانیان مانع از تأمل و مداقه در ابعاد و جوانب قضایا و جامع نگری در داوری خواهد شد. لذا می­بایست با دقت و با توجه به کلیه جوانب هر امری نگریسته شود و مرزهای اخلاق و انصاف در محضر وجدان مخدوش نشوند.
2-این سال­های رکود اقتصادی و تحریم (از دولت قبل تاکنون)، بسیاری از کارخانه­ها و صنایع کشور زمین­گیر و ورشکست شدند؛ شرکت داروگر با 90 سال سابقه، ارج اولین کارخانه تولید لوازم خانگی، کارخانه قدیمی قند ورامین، نابودی صنعت نساجی کشور، شرکت هپکو اراک (تولید ماشین آلات سنگین)، فولاد سهند و.... از این موارد است. خبرگزاری فارس، لیست 124 کارخانه تعطیل و یا زیان­ده و سایت خبری مشرق[کلیک کنید] و شبکه اطلاع رسانی دانا، لیست مفصلی از تعطیلی بی­سابقه کارخانه ­ها و برندها و بیکاری کارگران را به انتشار رسانده که لینک آنها در ذیل مطلب گذاشته شده است.[کلیک کنید] اقتصاد آنلاین، تعداد کارخانه­ های بزرگ و کوچک تعطیل شده در این سال­ها را 3 هزار ذکر کرده است. حال جای سؤال است که با این وضعیت رکود و تحریم، کدامیک از صنایع کشور این سال­ها قامت بلند کرده­اند؟ کدامیک از کارخانه­ داران کشور این روزها توانسته­اند کسب درآمد کنند و بدهی ­های خود را بپردازند؟ وظیفه دولت در این مواقع چیست و چه مسئولیتی در مقابل این صنایع و سرمایه ­گذاران و کارخانه­ داران دارد؟ وظیفه ما مردم در قبال حمایت از تولیدکنندگان کالای ایرانی چیست؟ آیا می­بایست آنها را کاملاً مقصر بدانیم؟
3-نمونه بارز وضعیت نابسامان سرمایه گذاری در این دیار و رنج­های کارخانه­داران در این سال­های تورم و رکود، در نامه مورخ 23/8/97 صاحب مجتمع بزرگ تولید فرش آذربایجان غربی به رئیس جمهور در سفر اخیر وی می­باشد، که وی را به شرکت در مراسم آتش زدن کارخانه خویش دعوت می ­نماید. (تصویر نامه وی به رئیس جمهور در ذیل مطلب آمده است) آشکار است که این سرمایه­گذار کارآفرین، ورشکسته شده و قطعاً بدهی­ هایی (اعم از وام، مالیات، بدهی به کارگران و...) دارد و با تعطیلی کارخانه، صرفاً یک یا دو نفر نگهبان برای حراست از ساختمان خواهد گذاشت و به همین میزان کارآفرینی بسنده خواهد کرد.
4-این روزها دولت وظیفه دارد کارخانه­داران و صنایع را مورد حمایت قرار دهد و البته این کار را تا حدودی انجام داده است؛ فرصت کافی برای وام­های پرداختی به غالب این سرمایه­ گذاران داده و با پرداخت وام­ های تکمیلی (به صورت مجدد) از آنها حمایت می­کند و مهلت­های بلند مدتی برای بازپرداخت آنها در نظر می­گیرد. طلب­های خود از آنها (هزینه­ های برق، آب، مالیات و ... ) را فرصت می­دهد و به حالت تعلیق در می­آورد، که اگر اینکار را نکند به نابودی صنعت، سرمایه و سرمایه ­گذار در این سرزمین منتهی خواهد شد.
5-نگارنده به یاد دارد که در سال­های 93 و 94 کارخانه قند به یکی از بانک­های استان بدهی چند صد میلیونی داشت و رئیس این کارخانه جلب و در کلانتری بازداشت شد. رئیس وقت این کارخانه که یکی از مهندسان شریف و خوشنام استان بودند قول در پرداخت بدهی در مدت کوتاه چند ماهه داد و کارخانه در حالت فعالیت و تولید بود که در سررسید مهلت مقرر شده، به علت مجوز واردات شکر از چین، این کارخانه نه تنها نتوانست با فروش محصول خود، بدهی خود به بانک صادارت را تسویه کند، بلکه به علت تولید زیاد با بدهی بیشتری به بازار مواجه شد. آن روزها این کارخانه متعلق به دولت بود و زمین گیر شد و با واگذاری آن به بخش خصوصی (این کارخانه ­دار) به علت تحریم و واردات بی رویه و رکود و ... قطعا شرایط برای رونق میسر نشد و همچنان ادامه دارد و شرایط خارج از توان صاحب صنعت بوده است.[کلیک کنید]
6-نگارنده به یاد دارد که در سال­های قبل از 1391 و 1392، یکی از دوستان، کار طراحی و چاپ کاتالوگ­ها و بروشورهای کارخانه تولید لوله این کارخانه دار (واقع در شهرک صنعتی حوالی زندان یاسوج) را انجام می­داد. اقلام تبلیغاتی تولید شده به زبان عربی و غالباً انگیسی و مختص صادرات بود که دائما در تعداد بالا به چاپ می­رسیدند، ولی از سال 1391 و ورود کشور به رکود اقتصادی و تحریم و .... دیگر رجوعی برای چاپ این اقلام نداشته است. این امر حاکی از صعوبت صادرات، عدم رونق و درآمد بود.
7-کارخانه آرد این مرد کلاه نمدی در سال­های منتهی به 1380 و پس از آن، بسیار پررونق و از کارخانه آرد دولتی که در جوار آن بوده، موفق­تر و پررونق­تر بود و این نمونه­ای از موفقیت و قدرت مدیریت وی است که در آن دوران به خوبی کارآفرینی کرده بود.
8-اگر یک و یا دو نفر از فرزندان وی تخلف و یا قصوری داشته، نباید به پای وی و خانواده آن گذاشته شود و کل این خانواده را مورد قضاوت قرار داد. بدیهی است که در این خانواده، پدر، مادر و فرزندانی دیگر (اعم از دختر و پسر) هست که باید آبروی آنها محفوظ بماند و بر شخصیت آنها خدشه وارد نشود و نباید ما در صحبت­های خود همه این خانواده را متهم قرار دهیم. ضمن اینکه کاربرد لفظ «خانواده» در بافت اجتماعی استان ما، علاوه بر پدر و مادر و خواهر و برادر و نوه گاهی شامل عمو، عمه و برخی دیگر از بستگان نیز می­شود، که در این حالت باید در صحبت­های خود دقت بیشتری کرده و بر آبروی خانواده خدشه وارد نکرده که در پیشگاه خداوند مسئول حیثیت افراد هستیم.
9-در قضیه پتروشیمی سقاوه، نگارنده نیز با اینکار مخالف بوده و مدافع حقوق مردم منطقه می­باشد و بر این باور است که در صورت رعایت کلیه ضوابط و مقررات و اعطای حقوق مردم، می­بایست حتی المقدور کلیه نیروی انسانی مورد نیاز از مردم همین منطقه انتخاب شوند، چراکه آفات و آسیب­های زیست محیطی و... متوجه آنها و خانواده­هایشان خواهد بود و در این راستا می­بایست رضایت باطنی و حمایت قلبی مردم را با خود به همراه داشته باشند و به رضایت نماینده حامی خود قناعت نکنند.
10-داشتن دفترکار و خانه در تهران برای یک سرمایه ­گذار ضروری و لازم است؛ چراکه کارخانه­ داری که به صادرات اقدام می­کند، باید در مرکز کشور جایگاهی برای پیگیری امور اقتصادی و سرمایه­ گذاری و محلی برای مراوده با سرمایه­ گذاران داخلی و خارجی داشته باشد و نباید از نظر ما که زندگی معمولی داریم و درگیر یک وام کوچک هستیم، عجیب باشد. نباید چنین تصور شود که داشتن یک دفترکار در تهران چپاول وام دولت بوده، بلکه باید بدانیم داشتن مکانی مخصوص برای مراودات با افراد خارجی و معاملات، بخشی از فرآیند سرمایه­ گذاری محسوب می­شود. بسیاری از کارخانه­ دارن در کشورهای اروپایی دارای چنین مکان­ هایی هستند و قطعا اگر کارخانجات این مرد کلاه نمدی از رونق صادرات برخوردار بود و تحریم مانع نمی­شد، باید در برخی از کشورهای خارجی دفترکار راه ­اندازی می­کرد.
11-رسانه­‌ها در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه در باب فساد و سوءاستفاده می­بایست پرچمدار باشند و با رعایت اخلاق و انصاف کلیه شئون قضایا را لحاظ کنند و در جایی که فسادی اتفاق می­افتد، پیشرو در شفاف سازی و مبارزه باشند و هر آنجا که لازم باشد به واکاوی عوامل پرداخته و سهم هر کسی را مشخص نمایند.
بنابراین باید با حوصله و دقت سهم مدیریت کلان اقتصادی کشور و سایر مقامات را در پیش آمدن چنین وضعیتی برای سرمایه­گذار در نظر گرفت و با ملکه اخلاقی انصاف، کلاه خویش را قاضی و داور کنیم و بگویم اگر اقتصاد کشور رونق داشت و صادارت به سهولت میسر بود، آیا کارخانه قند یاسوج، دنا صنعت و... با بدهی مواجه می­شدند؟ آیا باید زمین افتاده را طعنه بزنیم؟
کاش ضمن شماتت و مذمت در خصوص تخلفات، در جای خود همدردی هم بشود...


کد مطلب: 405035

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/405035/مرد-کلاه-نمدی-اندکی-انصاف-درنگ-کنیم-ضرورت-برخورد-تخلفات-مالی-درود-رسانه-های-پیشرو-مبارزه-فساد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1