تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب : ۴۰۴۴۳۱
گزارش/

چالش‌هاي سنگين كليددار پايتخت / بهشت فروشی شورای شهر پنجم!

۱
۱
چالش‌هاي سنگين كليددار پايتخت / بهشت فروشی شورای شهر پنجم!
کبنا ؛شاید چندان پر بیراه نباشد که انتخاب سومین شهردار تهران از سوی شورای شهر پنجم شگفتی خوانده شود. روند انتخاب شهردار چنین بود که محسن هاشمی در جایگاه رئیس شورای شهر در جلسه روز سه شنبه این شورا از عباس آخوندی، غلامرضا انصاری، محسن پورسیدآقایی، کامل تقوی‌نژاد، نصرا... جهانگرد، سمیع‌ا... حسینی مکارم، پیروز حناچی، مصطفی سالاری، رسول کشت‌پور، محمدرضا واعظ مهدوی، علی اوسط هاشمی، سیدمناف هاشمی و خودش به عنوان کاندیداهای شهرداری تهران نام برد. قرار بر این بود که اعضای شورای شهر از میان این 13 نفر به 5 نفر رأی دهند تا از میان آنها شهردار انتخاب شود. اعضای شورای شهر تهران با رأی خود آقایان رسول کشت‌پور با 14 رأی، عباس آخوندی11 رأی، پیروزحناچی11 رأی، غلامرضا انصاری 10 رأی و کامل تقوی‌نژاد10 رأی را به عنوان پنج گزینه نهایی شهرداری تهران از میان ١٣ نفر انتخاب کردند. این 5 نفر باید در مدت مشخص شده از سوی اعضای شورای شهر تهران گزارش برنامه‌های خود را ارائه دهند تا در نهایت پس از بررسی اعضای شورا یک نفر به عنوان شهردار جدید پایتخت انتخاب شود. رایزنی‌های زیادی میان احزاب برای انتخاب گزینه شهرداری در جریان است و آنها ضمن تعامل با یکدیگر درصدد آن هستند که کاندیدای مورد نظر خودشان به بهشت برود. گزینه حزب اتحاد غلامرضا انصاری و حناچی، گزینه‌های حزب اعتماد ملی کشت‌پور و تقوی‌نژاد و گزینه حزب کارگزاران آخوندی است که در روز رأی گیری برای انتخاب 5 گزینه احزاب اعتمادملی و کارگزاران توانستند با یکدیگر برای انتخاب بهترین گزینه برای شهرداری به توافق برسند. این تعامل به معنی تقسیم سهم نیست، چنان‌که در صفحه رسمی کارگزاران توئیت شد: «نه معامله می‌کنیم، نه به توافق پشت‌پرده اعتقاد داریم. کارگزاران سازندگی به پیمانی که در اردیبهشت سال ۹۶ بسته شده، پایبند مانده و مسائل شهری را به اعضای منتخب شورای شهر می‌سپارد. توصیه اکید ما به دیگر احزاب نیز احترام به استقلال شورا و اولویت دادن به فردای ایران است».
محسن هاشمی مدیر ارزنده در مدیریت پایتخت
نکته قابل توجه در انتخاب 5 نفر چنین بود که نام محسن هاشمی در میان آنها نبود که دلیل آن شاید تاکید اعضای شورای شهر به ماندن او بر کرسی ریاست این شورا باشد، چرا که نمی‌توان در توانایی محسن هاشمی در اداره شهر تردید داشت و او سال‌های سال چه در مدیریت مترو و چه اکنون در مدیریت شورای شهر نشان داده که دارای توانایی و تدابیر خوبی برای اداره پایتخت است. پس از مشخص شدن تعداد آرا بود که رئیس شورای شهر تهران در خصوص برگزاری انتخابات برای تعیین ۵ گزینه شهرداری تهران گفت: انتخابات سالم بود و بحث‌های خوبی در این جلسه صورت گرفت و همه اعضا نظرات خود را مطرح کردند. برخی از افراد رأی نیاوردند و در لیست ۵ نفره قرار نگرفتند، اما امکان دارد در آینده اسمشان در لیست بیاید ولی امیدواریم آخرین شهردار در این دوره باشد. بنده اسم خود رابه عنوان نامزد شهرداری اعلام نکردم ولی توسط برخی از اعضای شورای شهر تهران اسم بنده معرفی شد و یک اتفاق خوبی نیز صورت گرفت که دفعه قبل ۵ رأی داشتم، اما در این مرحله ۸ رأی کسب کردم.
بالاترین رأی متعلق به کیست
موضوع دیگری که شاید پیش‌بینی نشده بود به کشت‌پور باز می‌گردد که بیشترین رأی را به‌دست آورد. رسول کشت‌پور ۵۷ ساله و شهردار منطقه دو تهران است. آبان ماه سال گذشته بود که محمدعلی نجفی طی حکمی رسول کشت‌پور را راهی ساختمان شهرداری منطقه دو در سعادت آباد تهران کرد، تا سیاست‌ها و منویات مدیریت شهری جدید تهران را اجرایی کند. او تحربه خوبی در مدیریت شهری دارد و از سوی حزب اعتمادملی برای تصدی شهرداری معرفی شد که رزومه او به نحوی بود که اعضای شورای شهر از حزب کارگزاران ومستقلین هم به او رأی دادند. بسیاری تصور می‌کردند عباس آخوندی به سبب سوابق مدیریتی و همچنین نسبت خانوادگی با ناطق نوری رأی بالایی کسب خواهد کرد، اما11 رأی به نام او بود. هر چند هنوز شهردار انتخاب نشده و امکان دارد با حمایت تعداد بیشتری از اعضای شورای شهر به بهشت راه پیدا کند. پیروز حناچی گزینه دیگری است که هم از رقبای محمدعلی نجفی و هم از رقبای محمدعلی افشانی در زمان بررسی گزینه‌های بررسی شهرداری تهران بود، اما محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران او را از وزارت راه و شهرسازی به شهرداری تهران آورد تا به عنوان معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران فعالیتش را آغاز کند. سیدکامل تقوی‌نژاد از فعالان اصلاح‌طلب، عضو حزب اعتمادملی و یکی از گزینه‌های وزارت اقتصاد و دارایی پس از استیضاح کرباسیان است و در نهایت غلامرضا انصاری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد است، پیش از این از گزینه‌های مطرح شده برای شهرداری مشهد بود، اما در رقابت با قاسم تقی‌زاده خامسی ۶۴ساله کرسی شهرداری مشهد را به او واگذار کرد.
22آبان شهردار انتخاب می‌شود
بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده یکشنبه 20آبان کامل تقوی‌نژاد، پیروز حناچی و عباس آخوندی در نوبت صبح به ارائه برنامه‌های خود می‌پردازند و همچنین در نوبت عصر رسول کشت‌پور و غلامرضا انصاری نیز با حضور در صحن شورای شهر تهران رویکردهای خود را در مورد اداره شهر بیان می‌کنند. در انتها برای انتخاب دو نفر رأی گیری می‌شود و روز سه شنبه 22 آبان دو گزینه نهایی به صحن خواهند آمد تا پس از رأی گیری بین دو نفر، شهردار تهران انتخاب شود.
حواشی
در انتخاب شهردار جدید بی‌اخلاقی‌هایی مشاهده می‌شود که از سوی دلواپسان و اصلاح‌طلب‌نماها انجام می‌شود. به عنوان نمونه برخی قومیت کاندیداهای شهرداری را محل تخریب قرار می‌دهند و تلاش دارند که شهردار بعدی نباید دارای قومیت مشابه با شهردار قبلی یعنی افشانی باشد که محسن هاشمی برای پایان دادن به این بی‌اخلاقی‌ها از رسانه‌ها خواست از انتشار مطالب منفی حزبی یا قومیتی علیه شهردار فعلی تهران پرهیز کنند. یا در نمونه دیگری ادعا می‌کردند که کشت‌پور بازنشسته است، اما چنین نیست و بر اساس اعلام روابط عمومی منطقه ۲ با عنایت به گزارش برخی رسانه‌ها مبنی بر بازنشستگی رسول کشت پور- یکی از ۵ کاندیدای منتخب شهرداری تهران - با توجه به حکم کارگزینی وی به شماره پرسنلی۲۰۵۹۲۳، رسول کشت‌پور کارمند رسمی شهرداری تهران و طبق سنوات مذکور ۳ سال و ۶ ماه دیگر تا پایان خدمت وی باقی مانده است. در مورد دیگری فردی ناآشنا به موضوعات انتخاب شهردار ادعا کرد: «محسن هاشمی رفسنجانی دامت برکاته! قبول بفرمایید در جریان رأی گیری برای رسیدن به گزینه‌های پایانی شهرداری تهران بداخلاقی کردید. جنابعالی ابتدا از اوسط‌هاشمی رزومه خواستید سپس وقتی متوجه شدید شانس بالایی دارد و رفت و آمدهای معنی‌داری از سوی اعضا با وی شده است روز رأی گیری با بداخلاقی تمام مدعی شدید که اوسط کناره‌گیری کرده است» اما ساعتی نگذشت که روابط عمومي شوراي شهر تهران اعلام کرد: «آقاي اوسط هاشمي جزو كانديداهاي شهرداري تهران بوده است و نام وي در فهرست ١٣نفره كانديداهاي شهرداري تا زمان راي گيري در برابر اعضای شورا و خبرنگاران وجود داشته و ادعاي حذف نام ايشان بي‌اساس است. آنچه احتمالا منشأ برخي شايعات گرديده، پيامي است كه يكي از نزديكان آقاي اوسط هاشمي به جناب آقاي حسن رسولي مبني بر انصراف ايشان اعلام كرده بود وپس از طرح اين پيام در جلسه هم‌انديشي، جناب آقاي ميرلوحي با آقاي اوسط هاشمي تماس حاصل كرده و آقاي اوسط هاشمي انصراف خود را تكذيب مي کنند و آقاي ميرلوحي نيز تداوم كانديداتوري ايشان را به هيات رئيسه و اعضای شورا اعلام مي‌كنند و نام ايشان به راي گذارده مي‌شود». حسن رسولی همچنین عنوان کرد: «مهندس علی‌اوسط هاشمی در ليست ١٣نفره نامشان بود، از طريق جناب آقاي مرادی دوست و همكار مشتركمان بنا بر ملاحظاتی از بودن اسمشان در ليست ابراز نگراني كرده و تمايل خويش به خروج از ليست را اعلام كردند. با وجودی كه به مراتب لياقت، پاكدستی و شايستگی جناب آقای اوسط هاشمی اطمينان دارم، به جهت اعتمادی كه به اين دوست مشتركمان داشته و دارم، نسبت به عدم تمايل آقای اوسط هاشمی برای حضور در فهرست كانديداها يقين كردم و اسم ايشان را به‌عنوان گزينه پيشنهادی خود در برگه رأی ننوشتم. صبح روز یکشنبه اين پيغام را به استحضار اعضای محترم شورا رساندم».

 بهشت فروشی شورای شهر پنجم!
۲۲ آبان ماه روز سرنوشت شهر تهران است، شهری که در یک‌سال و دوماه دو شهردار را به خود دیده و سه‌شنبه همین هفته قرار است شورای پنجم شهر تهران برای سومین بار شهردار منتخب خود را به ساختمان شهرداری در بهشت بفرستد. هرچند بناست تا پنج‌گزینه نهایی شورای شهر یعنی رسول کشت‌پور، عباس آخوندی، پیروز حناچی، سید کامل تقوی‌نژاد و غلامرضا انصاری برنامه‌هایشان را برای تصدی بر پست شهرداری تهران به شورا ارائه دهند، اما شواهد نشان می‌دهد گزینه نهایی شهرداری تهران از مدت‌ها قبل انتخاب شده است. درست همزمان با استعفای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم!

با انتخاب محمد‌علی نجفی به عنوان شهردار کلانشهر تهران این تصور در عموم به‌وجود آمد که شورای شهر پنجم به جای آنکه بر اولویت‌های اجرایی کلانشهر تهران متمرکز شود، شورایی سیاست زده است. حالا، اما با مشخص شدن پنج‌گزینه نهایی شهرداری تهران اعضای شورای شهر پنجم پایتخت نشان دادند از کمترین شم سیاسی هم برخوردار نیستند؛ چراکه تنها ذره‌ای شم سیاسی و آینده‌نگری حزبی کافی است تا هر کسی دریابد عباس آخوندی به دلیل عملکردش در وزارت راه و شهرسازی مدیری ناکارآمد است. ضمن آنکه مرد پرحاشیه‌ای هم است. این گزینه که به ناکارآمدی و پرحاشیه بودن شناخته می‌شود، با جلب ۱۱‌رأی از آرای اعضای شورای شهر پایتخت اگرچه جایگاه دوم را در پنج‌انتخاب نهایی برای صندلی شهردار تهران به خود اختصاص داده، اما محتمل‌ترین گزینه برای تصدی این پست به شمار می‌آید؛ چراکه زمزمه بازنشسته بودن رسول کشت‌پور با وجود داشتن آرای بیشتر از همین حالا به گوش می‌رسد و بخشی از سناریوی ماهرانه اعضای شورای پنجم را افشا کرده است؛ سناریویی که پرده نخست آن با انتخاب و استعفای نجفی آغاز شد و در پرده‌های بعدی به انتخاب افشانی، تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان و حاشیه‌های آن برای شهردار تازه و در نهایت استعفای آخوندی و انتخابش به عنوان یکی از چهره‌های مورد نظر اعضای شورا برای تصدی پست شهرداری تهران چیده شد تا در نهایت فردی را به ساختمان مرکزی شهرداری تهران در بهشت بفرستند که یکی از افراد مورد وثوق دولت باشد و عملاً شهرداری را هم دولتی کنند.  
یک‌سال و ۳ شهردار
یک‌سال و دو‌ماه برای قرار گرفتن دو مدیر در رأس کلانشهری، چون تهران نشان می‌دهد یا شورای شهر پنجم پایتخت نمی‌داند چه می‌کند یا مجری سناریویی از پیش تعیین شده است که می‌تواند تبعات سنگینی را برای شهری با ۱۳‌میلیون نفر جمعیت به‌وجود بیاورد. همه چیز، اما حساب شده جلو رفت. گزینه ابتدایی شهرداری تهران بعد از شهرداری محمد‌باقر قالیباف، محمدعلی نجفی بود. او در اول شهریور‌ماه‌۹۶ با شروع به کار رسمی شورای شهر پنجم به عنوان شهردار جدید تهران انتخاب و در پنجم شهریور با دریافت حکم از وزارت کشور، رسماً به عنوان شهردار کار خود را آغاز کرد، اما مدیریت شهری وی تنها هفت‌ماه دوام آورد و در تاریخ ۲۳‌اسفند‌۱۳۹۶ از سمت خود استعفا کرد. نجفی دلیل استعفای خود را بیماری اعلام کرد. شهردار بعدی محمدعلی‌افشانی بود؛ چهره‌ای که اگرچه به اصلاحات منتسب است، اما چندان دولتی شناخته نمی‌شود و شاید همین مسئله هم موجب شد تا حضور وی در شهرداری تهران با اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان مصوب سال‌۸۶ مصادف شود. پس از چانه‌زنی‌های بسیار سرانجام این قانون شهردار تازه تهران را از صندلی‌اش پایین کشید. افشانی نهایتاً تا ۲۶ آبان‌ماه فرصت دارد از بهشت خارج شود! همین ماجرا هم شورای شهر را واداشت تا از فهرستی ۱۳‌نفره که محسن‌هاشمی را هم در خود داشت رأی‌گیری کند و به فهرستی پنج‌نفره برای تصدی پست شهرداری برسد؛ پنج نفری که بناست برنامه‌های خود را ارائه کنند و محسن هاشمی هم در میان آن‌ها نیست!  
نامه استعفا یا متن شهادت‌نامه لیبرالی
با قطعی شدن قرار گرفتن افشانی در دایره شمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان، استعفایی در دولت رقم خورد؛ استعفایی که کمی بعدتر و با انتشار فهرست افراد مورد‌نظر شورای شهر برای تصدی پست شهردار تهران دلیل اصلی‌اش روشن شد. عباس آخوندی وزیر‌راه، مسکن و شهرسازی دولت دوازدهم ۱۰‌شهریور‌ماه نامه استعفایش را رسانه‌ای کرد؛ نامه‌ای که بیشتر به شهادتنامه مشی لیبرالی وی شباهت داشت به خصوص وقتی نوشت: من بر این اعتقاد هستم که سه‌اصل پایبندی به قانون، احترام به حقوق مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی را در هیچ شرایطی نباید زیر پا گذاشت. کارنامه عملکرد آخوندی در وزارت مسکن، راه و شهرسازی آنچنان خالی بود که مجلس دوازدهم را وادار به استیضاح وی کرد هر چند در نهایت نمایندگان استیضاح را پس گرفتند.   بازنشسته‌ای به جای بازنشسته‌ای دیگر!
رسول کشت‌پور گزینه دیگر شورای شهر برای تصدی پست شهردار تهران است که از قضا با ۱۴‌رأی بیشترین آرای شورا را هم با خود همراه کرده است. وی سال گذشته، تنها سه‌ماه پس از روی کار آمدن نجفی به عنوان شهردار منطقه ۲ تهران منصوب شد. کشت‌پور ۱۲‌شهریور امسال همزمان با تصویب قانون منع به‌کار‌گیری بازنشستگان در اقدامی پیش‌دستانه به دلیل مشمول شدن این قانون، استعفای خود را تقدیم افشانی، شهردار تهران کرد تا از قانون مصوب مجلس تبعیت کند، اما افشانی با استعفای وی موافقت نکرد و حالا سرلیست چهره‌های منتخب شورا برای تصدی پست شهردار است!
خودش درباره بازنشستگی‌اش اینگونه توضیح داده: بنده در سال‌۹۲ با ۳۱ سال و سه ماه بازنشست شدم که در ادامه و با توجه به ۲۰‌درصد جانبازی به دیوان عدالت اداری شکایت کردم و بر اساس رأی دیوان تا سه‌سال و شش‌ماه دیگر بازنشسته می‌شوم.   گزینه‌هایی برای رد گم کردن!
پیروز حناچی، سید کامل نقوی‌نژاد و غلامرضا انصاری گزینه‌های دیگر شهرداری تهران، اما با عنایت به آرایشان به نظر نمی‌رسد چندان شانسی برای تصدی این پست داشته باشند. به خصوص اینکه رفتار شورای پنجم در یک‌سالی که از فعالیتشان می‌گذرد نشان می‌دهد دستورالعمل‌هایشان را از دولت می‌گیرند و همین امر موجب شده‌است تا شورای شهر پنجم هویت مستقلی نداشته باشد. وادادگی ۲۱‌عضو شورای شهر به دولت تا جایی است که حاضر نیستند به هیچ قیمتی ترکیب‌شان به هم بخورد. حالا شورا مانده و انتخاب شهرداری که باید بیشترین همسویی را با دولت داشته باشد. دولت هم نشان داده شهرداری مستقل را برنمی‌تابد به همین خاطر هم تهران می‌ماند و شهردار لیبرالی که معتقد است اقتصاد بازار رقابتی را به هیچ قیمتی نباید زیرپا گذاشت.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
اکبری شهردار دیشموک هم بارنشسته است،
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1