کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

«میان‌تنگان» چوب افراد ناتوان و بی‌اطلاع را می‌خورد / آقای زارع‌پور آموزش و پرورش بویراحمد را از افراد ناتوان پس بگیر / وقتی باید «فیلی» به جای «رئیس» مقصر شود

29 مرداد 1397 ساعت 0:28

لطفاً نسبت به وضعیت مسائل آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد هم حساسیت نشان بده و اداره آموزش و پرورش بویراحمد را از سیاست‌زدگی دور کن و از دست افراد ناتوان و بی‌اطلاع در بیار و به افراد دلسوز، کاردان، متخصص، متعهد و توانمند بده.


خبری از وضعیت یک مدرسه در روستای «میان‌تنگان» بویراحمد بر روی خروجی رسانه‌ها رفت تا در این بین هر کسی به ظن خود، دیگری را مقصر بداند.
اینکه ایراد کار کجاست و چه کسی و یا کسانی باید پاسخگوی وضعیت فضای آموزشی این شهرستان باشند، معلوم و مشخص است. بدون شک مدیریت سیاسی به جای مدیریت شایسته‌سالاری و تخصص و توانمندی نتیجه‌ای جزء این وضعیت امروز فضای آموزشی ندارد.
در حالی که یکی از خبرگزاری‌ها از وضعیت نامناسب و بغرنج مدرسه‌ای در روستای «میان‌تنگان» بویراحمد خبر می‌دهد. علی حسن‌زاده که «پنجشنبه ۲۶ بهمن ماه، ۱۳۹۶ حدود ساعت 9 و 30 دقیقه رسماً سکان آموزش و پرورش بویراحمد را به دست می‌گیرد، دقیقاً در روز 25 مردادماه 97 ساعت 10 صبح در یک نشست خبری، سخنرانی می‌کند، بدون اینکه نامی از مدرسه‌ی روستای «میان‌تنگان» و یا سایر روستاهای دیگر ببرد، به نظر می‌رسد او اصلاً از وضعیت مدارس شهرستانش خبری هنوز کسب نکرده و این در حالی است که یک ماه دیگر مانده تا فصل بهار علم و تحصیل شروع شود.
حسن‌زاده یا می‌دانست و چیزی نگفته  و یا هم بی‌اطلاع از وضعیت مدارسش است که هر دو صورت او مقصر می‌باشد، چرا که باید درد را فریاد زد تا درمانی پیدا شود.

کل‌گویی آقای رئیس
مدیر آموزش و پرورش بویراحمد همواره این سخنان را می‌گوید که؛ «در کل شهرستان بویراحمد 500 مدرسه داریم که در زلزله 12 اردیبهشت امسال به تعداد 103 مدرسه آسیب وارد شد.
این مسؤول در ادامه گفت: همچنین با شروع سال تحصیلی جدید در شهرستان بویراحمد تعداد 56 مدرسه فرسوده داریم که قدمت هر یک از آن‌ها بالای 45 سال است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد به تعداد مدارس کانکسی هم اشاره کرد و با بیان این که 12 مدرسه کانکسی در شهرستان وجود دارد تعداد مدارس استیجاری را نیز 28 مدرسه ذکر کرد.
حسن‌زاده به تمهیداتی که برای رفع مشکل فضاهای آموزشی اندیشیده شده اشاره کرد و گفت: بعضی فضاهای آموزش و پرورش در مرکز شهر یاسوج را می‌توان اجاره داد و از اجاره بهای آن‌ها برای اجاره فضا در حاشیه شهر یاسوج استفاده کرد.
وی از شهر یاسوج بعد از شهر مشهد به عنوان مهاجرپذیرترین شهر ایران یاد کرد و گفت: سالانه سه تا 5 هزار دانش‌آموز به دانش‌آموزان ما اضافه می‌شود.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد تعداد دانش‌آموزان سال گذشته در شهرستان بویراحمد را 63 هزار و 400 نفر ذکر کرد و گفت: در سال تحصیلی جدید تعداد دانش‌آموزان ما 67 هزار نفر است.»
وقتی قرار است که «فیلی» به جای «رئیس» مقصر شود
اما یکی از رسانه‌های نزدیک به مدیر آموزش و پرورش بویراحمد سعی دارد، بار این بی‌مسوولیتی را از دوش اداره‌ آموزش و پرورش بویراحمد بر دارد و بر دوش دیگری بگذارد.
چه کسی باید مشکلات مدارس شهرستان بویراحمد را شناسایی و در جلسات و مکان‌های مختلف آن را در گوش مسوولان فریاد بزند.
این رسانه نوشت؛ « چند هفته‌ای است که فرماندار بویراحمد به عنوان رئیس شورای آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد، با در نظر گرفتن وضعیت فضای فیزیکی مدارس آموزش و پرورش شهرستان، اعلام شرایط بحرانی کرده است به گونه‌ای که برخی مدارس حومه شهر یاسوج نه ظرفیت و نه شرایط ایمن برای پذیرش دانش آموز در اول مهر را ندارند اما گزارشی در یکی از خبرگزاری‌ها سخنانی از عزیز فیلی منتشر کرده است که معاون هماهنگی امور عمرانی از وضعیت یک مدرسه روستایی در روستای "میان تنگان" ابراز تعجب می‌کند!
همین رسانه‌ ادامه داد: در سومین نشست شورای آموزش و پرورش، فرماندار بویراحمد با اشاره وضعیت روزافزون مشکلات فضای فیزیکی مدارس در شهرستان بویراحمد، خواستار اهتمام ویژه همه دستگاه‌های مرتبط در جهت رفع مشکلات موجود شد.
شاهرخ کناری گفت: سالانه بیش از 2 هزار دانش آموز بر جمعیت دانش آموزی این شهرستان اضافه می‌شود به گونه‌ای که هم اکنون بیش از 50 درصد دانش آموزان استان تحت پوشش آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد هستند اما در خصوص تهیه ملزومات آموزشی از جمله فضای فیزیکی اعتباراتی که جوابگوی رفع نیازها باشد اختصاص داده نمی‌شود.
کناری با اشاره به این موضوع که پس از تنش آبی حال به شرایط بحرانی آب در شهرستان بویراحمد رسیده‌ایم، افزود: اکنون، وضعیت فضای فیزیکی به عنوان دومین بحران برای این شهرستان مطرح است که اگر فکری اساسی برای این موضوع نشود، به مشکلات متعددی برخورد خواهیم کرد.
«اما گویا عزیز فیلی تاکنون اعلام شرایط بحران در خصوص فضای فیزیکی مدارس شهرستان بویراحمد به گوشش نرسیده است چرا که در گفت‌وگویی از وضعیت نامناسب یک مدرسه روستایی ابراز تعجب می‌کند.
 "عزیز فیلی"، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با وضعیت نامناسب سقف مدرسه‌ای" در میان تنگان" گفت: تعجب کردم که چنین مدرسه‌ای در روستای میان تنگان وجود دارد و چرا مسئولان فکری اساسی برای مدرسه این روستا نکرده‌اند و رفع مشکل این مدرسه در اولویت ماست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی جدی قرار داریم ناچار هستیم که این مدرسه را مقاوم سازی و سقف آن را مرمت کنیم که تا چند سال از آن استفاده شود و در کنار آن به فکر ساخت مدرسه برای این روستا باشیم. متاسفانه فیلی آنقدر از شرایط بحرانی آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد در بحث فضای فیزیکی خصوصاً در شهر یاسوج که شاید یک کیلومتر با دفتر کارش فاصله ندارد، بیگانه است که در همین مصاحبه تاکید می‌کند: از مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس استان می‌خواهم که با توجه به بافت فرسوده این مدرسه، مشکلات مدرسه میان تنگان در اولویتشان قرار گیرد! البته یکی از مشکلات آموزش و پرورش در بیشتر موضوعات عدم درک مسئولان از هیئت دولت گرفته تا استانی از وضعیت آموزش و پرورش است تا جایی که فرماندار بویراحمد همه دفتر و دستک خود را برای فائق آمدن بر بحران فضای فیزیکی شهرستان بسیج کرده است تازه معاون هماهنگی امور اولویت آموزش و پرورش بویراحمد و استان را سقف یک مدرسه روستایی اعلام می‌کند! هرچند مرتفع نمودن مشکلات مدرسه روستای "میان تنگان " کاملاً لازم است اما مطمئناً اولویت آموزش و پرورش نیست.»
 میان‌تنگان از کجا می‌خورد
ایسنا در باره وضعیت مدرسه روستای «میان‌تنگان» اینگونه نوشت؛ «دانش آموزان روستای "میان تنگان" در بخش کبگیان از توابع شهرستان بویراحمد و در 70کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار است که مهرماه امسال در مدرسه ای با وضعیت نامناسب درس بخوانند و سال تحصیلی را اغاز کنند.
دانش آموزان مدرسه روستای "میان تنگان" در دو مقطع ابتدایی و راهنمایی تحصیل می کنند، این مدرسه چند کلاس فرسوده و قدیمی مخروبه و غیرقابل استفاده تعریف می‌شود که با هر زمین لرزه کوچکی احتمال ریزش، تخریب و گرفتن جان دانش آموزان وجود دارد ! 
"سعید رحیم کیش"، دهیار روستای میان تنگان گفت: مدرسه روستای "میان تنگان" در حدود 70کیلومتری کیلومتری از شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است که تنها ظاهر آن مکان آموزشی است و دانش آموزان به سختی در آن به تحصیل مشغول هستند که درب و پنجره های این مدرسه یا فاقد شیشه هستند و یا دارای شیشه شکسته اند. 
وی اظهارکرد: مدرسه روستای "میان تنگان" حیاط و محوطه مناسب و در شانی ندارد که دانش آموزان آن همانند سایر دانش آموزان دیگر دور همدیگر حلقه بزنند و با هم با امنیت بازی کنند. این مدرسه سرویس بهداشتی مناسب و استانداردی ندارد.


مدرسه "میان تنگان" صندلی و میز استاندارد ندارد
رحیم کیش بیان کرد: در این مدرسه55 دانش آموز در دو مقطع ابتدایی و راهنمایی تحصیل می کنند که 30نفر از این تعداد در مقطع ابتدایی و 25 نفر در مقطع راهنمایی هستند و از میز و صندلی های استاندارد و مناسبی برخوردار نیست .
وی تصریح کرد: با این وضعیت مدرسه روستای "میان تنگان" دانش آموزان این مدرسه باید در سال تحصیلی 97- 98 با کلاه ایمنی وارد مدرسه شوند چراکه هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد.
سقف مدرسه ریزش کرده است
"سعید پیمان"، یکی از اهالی روستای "میان تنگان" در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: سقف مدرسه میان تنگان استاندارد نیست و فرسوده است که بخشی از سقف این مدرسه ریزش کرده است و استحکام و مقاومت لازم را ندارد.
وی اضافه کرد: از مسئولان و متولیان امر استانی و کشوری و خیرین انتظار داریم در خصوص این مشکل چاره ای اساسی بیندیشند تا مردم روستا مجبور به مهاجرت به شهر نشوند.


وجود 53 مدرسه با عمر بالای 45 سال در بویراحمد
علی حسن‌زاده، رئیس آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد در این خصوص گفت: از مشکلات این مدرسه اطلاعی ندارم و مدیر این مدرسه باید شخصا با حضور در آموزش و پرورش از نزدیک در زمینه مشکلات مدرسه صحبت تا ما این مشکلات را بررسی کنیم.
وی افزود: در شهرستان بویراحمد 53 باب مدرسه با عمر بالای 45 سال وجود دارد و 103 مدرسه این شهرستان در زلزله 5.3 ریشتری اخیر استان آسیب دیده اند.
بزرگترین مشکل اموزش و پرورش بویراحمد کمبود مدرسه و تجهیزات است
حسن زاده اظهارکرد: هم اکنون بزرگترین مشکل آموزش و پرورش شهرستان در زمینه فضای آموزشی و مدرسه و تجهیزات است. در مناطق سررود شمالی و جنوبی شهرستان 28 مدرسه استیجاری داریم که متاسفانه برخی ساختمانهای آموزش و پرورش در اختیار برخی نهادها و سازمانهاست که از پس دادن آنها خود داری می کنند.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد خاطرنشان کرد: علاوه بر مدرسه روستای "میان تنگان" ممکن است که ده ها مدرسه دیگر دارای شرایط این مدرسه در شهرستان بویراحمد داشته باشیم.
حسن زاده تصریح کرد: طی سال گذشته حتی یک ریال سرانه دانش آموزی به آموزش و پرورش داده نشد که همین امر نیز مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است. مدارس شهرستان بیشتر بصورت خودگردان اداره می شوند.
وی ادامه داد: طبق جلساتی انجام شده با فرمانداری و استانداری برای کمک به رفع مشکلات این چنین مدارس قرار شد که اعتباراتی اختصاص داده شود. تا زمانی که همه ارگانها، نهاد ها و دستگاههای به کمک آموزش و پرورش نیایند این مشکلات وجود خواهد داشت. آموزش و پرورش باید اولویت اول جامعه قرار گیرد اما متاسفانه اولویت دهم است.


مدرسه "میان تنگان" تعمیر می شود
جهان محرابی، مدیرکل نوسازی مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: مدرسه  روستای"میان تنگان" برای سال تحصیلی 97-98امسال تعمیر می شود تا ان شاء الله برای بلند مدت آن فکر و چاره ای اساسی اندیشیده شود.
وی افزود: با وجودی اینکه هنوز خبری از اعتبارات نیست اما این مدرسه تا قبل از مهر ماه تعمیر خواهد شد تا برای تحصیل دانش آموزان در مهر ماه سالجاری آماده شود.
محرابی در خصوص رفع مشکل مدرسه روستا بصورت بلند مدت اضافه کرد: برای اقدامات لازم به صورت بلند مدت از حیطه ما خارج است . کل اعتباراتی که سالانه برای شهرستان بویراحمد در نظر می گیرند جوابگوی تعمیرات مدارس هم نمی شود تا برسد به اینکه مدرسه ای جدید احداث و ساخته شود.
وی اضافه کرد: باید دنبال و پیگیر باشیم تا از محل کمکهای خیرین و نیکوکاران مشکل روستای "میان تنگان" را رفع کنیم.


از وجود چنین مدرسه ای در روستای "میان تنگان" تعجب کردم
همچنین "عزیز فیلی"، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این رابطه به خبرنگار ایسنا گفت: چنین روستاهایی که مدارس آنها قدیمی و با چنین وضعیتی مواجه باشند در صورتی که قابلیت مقاوم سازی داشته باشند مقاوم سازی می شوند و در صورتی که قابل استفاده نباشند باید فضای آموزشی جدید ساخته شود.
وی افزود: در صورت تامین زمین مناسب برای چنین مدارسی از محل های مختلف ازجمله ملی، بنیاد برکت و کمکهای خیرین استفاده خواهیم کرد تا مدرسه ای مناسب ساخته شود.
فیلی بیان کرد: تعجب کردم که چنین مدرسه ای در روستای میان تنگان وجود دارد و چرا مسئولان فکری اساسی برای مدرسه این روستا نکرده اند و رفع مشکل این مدرسه در اولویت ماست.
مدرسه "میان تنگان "در اولویت آموزش و پرورش و نوسازی مدارس قرار گیرد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه سال تحصیلی جدی قرار داریم ناچار هستیم که این مدرسه را مقاوم سازی و سقف آن را مرمت کنیم که تا چند سال از آن استفاده شود و در کنار آن به فکر ساخت مدرسه برای این روستا باشیم.
فیلی تاکید کرد: از مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس استان می خواهم که با توجه به بافت فرسوده این مدرسه، مشکلات مدرسه میان تنگان در اولویتشان قرار گیرد.







اما سخنی کوتاه با هادی زارع‌پور مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد؛
لطفاً نسبت به وضعیت مسائل آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد هم حساسیت نشان بده و اداره آموزش و پرورش بویراحمد را از سیاست‌زدگی دور کن و از دست افراد ناتوان و بی‌اطلاع در بیار و به افراد دلسوز، کاردان، متخصص، متعهد و توانمند بده.
البته شاید زارع‌پور می‌خواهد همین رویه در بویراحمد ادامه داشته باشد، هر چند، نویسنده این سطر به این حرف هیچ اعتقادی ندارد، چرا که همگان می‌دانند، زارع‌پور مرد اخلاق و کار است.


کد مطلب: 402353

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/402353/میان-تنگان-چوب-افراد-ناتوان-بی-اطلاع-می-خورد-آقای-زارع-پور-آموزش-پرورش-بویراحمد-بگیر-وقتی-باید-فیلی-جای-رئیس-مقصر-شود

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1