تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۲۱:۵۰
کد مطلب : ۴۰۴۶۳۷
یادداشت

توسعه متوازن شهری؛ زمینه ساز توسعه پایدار

سیدچمران موسوی
۱
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
توسعه متوازن شهری؛ زمینه ساز توسعه پایدار
کبنا ؛عوامل متعددی در توسعه پایدار در شهر دخیل هستند که یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها بحث توزیع عادلانه امکانات و ظرفیت‌های توسعه‌ای در شهر است که عدم تحقق این امر سبب بروز مشکلات، ناهنجاری‌ها و نارضایتی‌ها در بخشی از شهر می‌شود که می‌تواند آسیب‌های مختلفی را در پی داشته باشد.
در حقیقت تحقق درآمدهای شهری و پویایی اقتصادی در بخش‌های مختلف شهر نیازمند این است که زیرساخت‌های توسعه در بخش‌هایی از شهر ایجاد و محقق شود به همین دلیل بخشی از شهر فعالیت اقتصادی دارد و بخشی از آن بدون امکانات و زیرساخت‌های لازم برای فعالیت است که این امر سبب عقب‌ماندگی بخشی از شهر می‌شود؛ بنابراین زیرساخت‌های اقتصادی از لوازم و اسباب توسعه پایدار در شهر است.
همانطور که در بسیاری از شهرها شاهد توسعه نامتوازن فضای سبز می‌باشیم که این موضوع می‌تواند سبب ایجاد کانون‌های آلودگی زیست‌محیطی در شهر شود از این رو ضروریست با نظام برنامه ریزی در شهر با رویکرد منطقی بلند مدت و پایدار زمینه درآمدهای پایدار و توسعه متوازن شهری را فراهم آورد. پایدارسازی توسعه در زمینه توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات است که این توسعه می‌تواند در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی باشد.
از سوی دیگر؛ یکی از عواملی که توسعه نامتوازن شهری را در پی دارد وجود تخلفات مختلف شهری همچون ساخت و سازهای بدون پروانه، تغییر کاربری، تبدیل و تفکیک‌های غیر مجاز و بدون کارشناسی، گود برداری‌های غیر اصولی و انجام ساخت و سازها بدون رعایت اصول ایمنی و حفاظت در حین اجرا از جمله تخلفات ساختمانی هستند که ضروریست در گام نخست با مشارکت شهروندان و مسئولان راه را بر این تخلفات بست که پیش شرط اولیه برای رعایت قوانین و مقررات و مرتفع ساختن تخلفات شهری، آشنایی با تخلفات و ضوابط مرتبط با آن است. پس از جلوگیری از تخلفات شهری و ساختمانی آنچه در گام بعدی باید مورد توجه مسئولان شورا و شهرداری قرار گیرد زمینه بهسازی و نوسازی حاشیه شهر، احداث هر چه بیشتر بوستان‌های سبز، توسعه خطوط اتوبوسرانی، بازارهای ارزاق عمومی، فرهنگسراها، کتابخانه و لوازم ورزشی و سالن‌های ورزشی است تا امکانات رفاهی و خدماتی تا حد مناسبی در اختیار مردم قرار گیرد.
 
=================
کارشناس وپژوهشگر شهری
 
برچسب ها :
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1